Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2015
İş Makinası - Türkiye müteahhitlik sektörü, uluslararası arenadaki gücünü artırmaya devam ediyor
Türkiye müteahhitlik sektörü, uluslararası arenadaki gücünü artırmaya devam ediyor

Türkiye, su konusunda dünyanın en etkin sivil toplum kuruluşlarından Dünya Su Konseyi yönetiminde güçlü konumunu sürdürüyor. Fransa’nın Marsilya kentinde 12-14 Kasım tarihlerinde düzenlenen Dünya Su Konseyi (World Water Council-WWC)  7. Genel Kurul Toplantısı’nda TMB (Türkiye Müteahhitler Birliği) Temsilcisi Prof Dr. Doğan Altınbilek, WWC Başkan Yardımcısı seçildi.

2012 yılından beri WWC Başkanı olan Benedito Braga’nın görev süresinin 2018 yılına kadar uzatılmasına karar verilen Genel Kurul’da, Türkiye’den 3 isim daha WWC Guvernörü seçildi. Hükümetler ve Kamu Kuruluşları kategorisinde DSİ Genel Müdürü Ali Rıza Diniz, Özel Sektör ve Şirketler kategorisinde Özaltın İnşaat firmasını temsilen İrfan Aker, Sivil Toplum Kuruluşları ve Su Kullanıcıları kategorisinden SUEN Başkanı Prof. Dr. Ahmet Mete Saatçi WWC’deki yeni isimler oldu. Böylece Türkiye'nin Dünya Su Konseyi'nde Guvernör sayısı da ilk defa 4’e yükseldi.

Dünya Su Konseyi, dünyada su konusuyla ilgili olarak giderek artan endişelere cevaben su konusunda tanınmış uzmanlar ve uluslararası kuruluşların inisiyatifiyle 1996 yılında Marsilya’da kurulmuş kâr amacı gütmeyen bir sivil toplum kuruluşu olarak faaliyetlerini sürdürüyor. Dünya Su Konseyi’nin amacı; dünya üzerindeki yaşamın çevresel sürdürülebilirliği için suyun etkin bir şekilde korunması, geliştirilmesi, planlanması, yönetimi ve kullanımını kolaylaştırmak üzere farkındalık yaratmak, politik duyarlılık oluşturmak ve gereken eylemleri başlatmak olarak belirtiliyor. Dünya Su Konseyi’nin hâlihazırda 60’tan fazla ülkeden yaklaşık 350 üyesi bulunuyor.

TMB ise 2003 yılından itibaren Dünya Su Konseyi Üyesi olup 2006 yılından itibaren yönetiminde guvernör olarak yer alıyor.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina