Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2015
İş Makinası - Türkiye’de beton yol çalışmaları hız kazanıyor
Türkiye’de beton yol çalışmaları hız kazanıyor

Son yıllarda giderek artan bakım-onarım giderleri sebebiyle beton yollar daha çok tercih ediliyor.

Samsun Büyükşehir Belediyesi, beton yollar konusunda önemli bir adım attı. Belediye, hem trafik hem de mevsimsel koşullar yüzünden gerçekleşebilecek aşınmalara karşı dayanıklılığı sebebiyle tercih ettiği beton yollar için Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) ile bilgi alışverişinde bulundu. İkitelli ve Yeşilköy’de beton yol çalışması yapan THBB’nin, belediyelerle bilgi birikimini paylaşmak amacıyla çalışmalarını sürdürdüğü ifade edildi.

Asfalt yollara göre yapısal ömrü, dayanıklılığı ve taşıma gücü daha fazla olan beton yolların aynı zamanda çevre kirliliği de oluşturmadığı; her iklim şartında kolaylıkla yapılabildiğinden asfalta göre daha güvenli sürüş deneyimi yaşattığı belirtildi.

THBB Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Işık, konuyla ilgili yaptığı açıklamada,“Türkiye beton üretiminde ve uygulama teknolojilerinde dünyanın önde gelen ülkelerinden olmasına karşın bu potansiyelini karayolu planlamalarında gösteremiyor. Bugün karayollarına ayrılan sınırlı bütçenin büyük bir bölümü bakım-onarım işlemleri için kullanılıyor.” şeklinde konuştu.

Daha dayanıklı ve ekonomik yollar için beton kullanımının yaygınlaştırılması gerektiğini belirten Yavuz Işık, “Özellikle ağır taşıt trafiğinin yoğun olduğu, sık sık bakım-onarım yapılmak zorunda kalınan şehir içi ve şehirlerarası yollar kuşkusuz uygun bir başlangıç noktası olacaktır.” dedi.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina