Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2022
İş Makinası - Türkiye’de tek seferde taşınan en ağır yük rekoru kırıldı
Türkiye’de tek seferde taşınan en ağır yük rekoru kırıldı

Türkiye’de tek seferde taşınan en ağır yük rekoru kırıldı

Tersan Yalova Tersanesinde bulunan 10 bin 350 ton ağırlığındaki De Transporter gemisi, yüzer havuzdan yüklenerek tersane sahasında karaya alındı. Hareket Proje Taşımacılığı ve Yük Mühendisliği, bu çalışmayla 2020 yılında gerçekleştirdiği Türkiye tarihindeki en büyük ağır kaldırma ve taşıma rekorunu kırmış oldu.

180 metre uzunluğunda, 27 metre genişliğindeki gemi, havuzdan tersane sahasına 500 metre mesafe taşındı. Taşıma işlemi sırasında toplam 317 aks hidrolik modüler dorse ve 12 adet güç ünitesi kullanıldı.

Ağır kaldırma ve taşıma alanında Türkiye’de yeni bir rekora imza atmanın gurur ve heyecanını yaşadıklarını söyleyen Hareket Proje Taşımacılığı ve Yük Mühendisliği Genel Müdürü Abdullah Altunkum, “2020 Eylül ayında yine Tersan’da her biri 6 bin 200 ton ağırlığındaki iki yolcu gemisinin tersane sahasında yüzer havuza yükleme işlemini gerçekleştirerek Türkiye’de bir ilke imza atmıştık. Bu Türkiye’nin en büyük ağır kaldırma ve taşıma işlemiydi. Bu yıl ise kendi rekorumuzu kırarak 2 günlük bir operasyonun ardından 10 bin 350 tonluk De Transporter gemisini taşıdık. Bu projeyle sektördeki gücümüzü bir kez daha ortaya koyduk” dedi.

180 m uzunlukta ve 27 m genişlikteki De Transporter gemisi 317 adet aks, 1.992 adet lastik ve 12 adet power packli bir sistemle taşındı. 2 aylık hazırlık ve 7 günlük araç kurulum sürecinin ardından gerçekleştirilen operasyon 2 günde, toplam 10 saatlik taşıma süresinde gerçekleştirildi.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina