Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2020
İş Makinası - Türkiye’nin efsane makineleri... Komatsu HD785-1 kaya kamyonu
Türkiye’nin efsane makineleri... Komatsu HD785-1 kaya kamyonu

Türkiye’nin efsane makineleri: Komatsu HD785-1 Rigid Dump Truck

Dayanıklılığının yanı sıra doğru kullanımı ve bakımı sayesinde uzun yıllardır ülkemiz ekonomisine katkı sağlayan emektar iş makinelerini gündeme taşıdığımız dosyamızın ilk konuğu, Türkiye Kömür İşletmelerinde çalışan 1985 model Komatsu HD785-1 model kaya kamyonu oldu.

78 ton yük taşıma kapasitesine sahip olan 1985 model Komatsu HD785-1 yol dışı kaya kamyonu, tam 35 yıldır sorun çıkarmadan, aktif olarak çalışmaya devam ediyor. 9100 seri numaralı bu kamyonun çalışma saati 93 bin saate yaklaşmış ve her geçen gün artmaya da devam ediyor. Temsa İş Makinaları yetkilileri makineyle ilgili sorularımızı yanıtladılar.

Bu efsanenizin sırrı nedir?

Bir makinanın ömrünü kullanım şartlarından operatöre, orijinal parça kullanımından düzenli bakıma kadar birçok etken belirler. Temsa İş Makinaları ve Komatsu’da işe bakış açımız sadece satış odaklı değil, hizmet odaklı.

Bugüne dek Türkiye Kömür İşletmeleri tarafından taş ocakları ve maden sahalarının zorlu koşullarında en ağır yükleri taşımada kullanılan bu kaya kamyonunun, bu kadar yıldır performansından kaybetmeden çalışmasının, dünyada genel kabul gören 5 yıl ya da 10 bin saatlik iş makinası ömrünü kat be kat aşmasının arkasında, Komatsu’nun eşsiz kalitesi ve üstün hizmet anlayışı var.

Tüm ekiplerimiz ile aynı HD 785-1’de olduğu gibi iş makinasının ömrünü etkileyebilecek tüm bu etkenlere yönelik en iyi hizmeti sunmak için çalışıyoruz. Öncelikle bu kaya kamyonumuz Komatsu'nun kendi tesislerinde ürettiği uzun ömürlü komponentler ve üstün Komatsu mühendisliği ile üretilmiş, dayanıklılığı Komatsu güvencesi ile tescillenmiş bir kamyon. Üzerinden 35 yıl geçmesine rağmen, kendi üretimi olduğu için hala orijinal parça temin edilebiliyor ve her revizyonu ya da her bakımı işinin ehli uzmanlar tarafından düzenli bir şekilde, orijinal yedek parçalar kullanılarak yapılıyor. Üstelik orijinal olarak alınan parçalar dahi imalat hatalarına karşı kontrole tabi tutuluyor ve gerekli müdahale makina için en doğru ve uygun parça ile yapılıyor.

HD 785-1’in uzun ömürlü olmasının sırlarından biri de diğer tüm iş makinalarımızda olduğu gibi, kapsamlı ve uygulamalı eğitimlerimizi almış, deneyimli operatörler tarafından en doğru ve etkin şekilde kullanılması. Bu aynı zamanda makine verimliliğini de maksimum düzeye çıkarıyor.

Gelişen teknoloji yeni makineler için ne gibi avantajlar sağlıyor?

Yeni modellerimizde bulunan ve makinanın performansını raporlayan KOMTRAX gibi akıllı teknolojiler, düzenli kontrol sağlayarak sürpriz hasarların çıkmasını önleyen uzatılmış garanti ya da dört duyu ile makina kontrolü (WAI) gibi ayrıcalıklı hizmetler de makine ömrünü ve performansını artırıyor.

Ayrıca Müşteri Destek Merkezimiz üzerinden uzman teknik servisimizle arıza, bakım saati ve performansla ilgili düzenli teknik destek sunuyoruz. İkinci el Komatsu makinalar için ise çalışmaya başladığı ilk günden itibaren tüm bakım, onarım ve kontrollerinin Temsa İş Makinaları Yetkili Servisleri tarafından yapılan makinalar için geçerli olan “PLATINUM USED” uygulamamız var. Uzman ekiplerimiz tarafından detaylı ekspertizden geçip Platinum Used sertifikası alan makinaların sorun çıkarmadan çalışmaları garanti altına alınmış oluyor.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina