Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2014
İş Makinası - Türkiye’nin ilk MERMER forklifti geliyor
Türkiye’nin ilk MERMER forklifti geliyor

İş makineleri sektöründeki tecrübesinden dolayı mermercileri ve ihtiyaçlarını iyi bilen Ceytech Makine, bu alanda bir ilke imza atarak “MERMER” adlı yeni bir dizel forklift modelini pazara sunmaya hazırlanıyor.

Bu Toprakların Forklifti” sloganı ile 2011 yılında Adana’da Ceylift markası ile üretime başlayan Ceytech Makine, bugün bölgesinde yüzde 20’ye yakın bir pazar payına sahip bulunuyor. Türkiye genelindeki satış ve satış sonrası hizmet organizasyonunu güçlendirmek amacıyla çalışmalar yapan firma, bir yanda da geliştirdiği yeni ürünlerle rekabette elini güçlendiriyor.

Ayda 45 makineye kadar üretim kapasitesi bulunan Adana Organize Sanayi Bölgesi’ndeki tesislerde 2,5 – 3,0 ve 3,5 tonluk üç farklı dizel modeli ile birlikte 1,6 – 1,8 ve 2 tonluk, 3 veya 4 teker seçenekli altı farklı akülü model forklift üretilebiliyor. 4 ve 5 tonluk iki dizel ve 3 tonluk akülü bir modelin ise yakında pazara sunulacağı belirtiliyor.

Ceytech Makine Genel Müdürü Uğur Baştürk

Ceytech Makine Genel Müdürü Uğur Baştürk, yeni ürün için mermer sektöründeki müşterilerini dinlediklerini belirterek şunları söyledi:“Sadece mermerciler için özel olarak geliştirdiğimiz bu ürün için öncesinde onların isteklerini dinledik, çalışma koşullarını araştırdık. Fabrika ve atölyelerinizde ihtiyaçlarınız nedir diye sorduk. Bize anlatılanları ve tecrübelerimizi bir araya getirerek onlara özel bir paket hazırladık. Adına da ‘MERMER’ dedik.

Mermerin kendisi zaten kesici bir unsur olduğu için mermerciler dolgu lastik istiyorlardı, öyle oldu. Mermer tozu radyatörleri kolayca doldurduğu için daha geniş petekli radyatör kullandık. Ağır yüklerin altına girerek makineyi zorladıkları için hidrolik yağ kolayca ısınıyordu. Bu yüzden makineye ekstra hidrolik yağ soğutucusu koyduk. Yükleyicilerde olduğu gibi ön aksın kapalı olması hararete karşı avantaj sağlayacağı için bunu tercih ettik. Brandalı kabini standart yaptık. Müşteri istediği zaman topluyor, yağmur olduğu zaman kapatıyor. Operatör böylelikle yağmur altında rahat bir şekilde çalışabiliyor. Makinenin 3,5 ton kapasitesi var, çünkü mermercilerde artık 3 ton devri geçti. Yükler ve paletler ağırlaştı.

Makinede ayrıca ‘full free’ olarak adlandırılan bir özellik de var. Mermerciler konteynerin içine girip yükleme yapıyorlar. Konteynerin içerisinde çatalın kalkması ama mastın yükselmemesi gerekiyor. Buna full free deniyor. Çünkü mast yükselirse konteynerin içinde tavana çarparsınız. Biz bunu mermerciye standart veriyoruz. Bir de fabrikada pasa olarak adlandırılan mermer kırıklarını toplamak için kendi tesislerimizde ürettiğimiz özel pasa boşaltma ataşmanını da paketin içerisinde sunuyoruz. Biz bütün bunları toparladık, makinenin arkasına da MERMER yazdık, oldu size özel bir mermer makinesi…”

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina