Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2019
İş Makinası - Türkiye’nin mühendis kızları ustalarıyla buluştu
Türkiye’nin mühendis kızları ustalarıyla buluştu

Türkiye’nin mühendis kızları ustalarıyla buluştu 

Limak Vakfı, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ile birlikte yürütülen Türkiye’nin Mühendis Kızları Projesi’nde yer alan bursiyerler dördüncü kez İstanbul’da bir araya geldi. Limak Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Özdemir’in ev sahipliğinde gerçekleşen ve 3 gün boyunca devam eden programda, mühendis adayları, mentorleriyle bir araya geldi.


Limak Vakfı’nın Türkiye’de kadın mühendis sayısını artırmak, kadınların iş hayatında daha etkin olması ve karar verici mekanizmalarda yer almasını sağlamak amacıyla 4 yıl önce başlattığı Türkiye’nin Mühendis Kızları (TMK) Projesi büyümeye devam ediyor. Proje kapsamında Türkiye’nin 25 farklı ilindeki 35 devlet üniversitelerinde belli alanlarda mühendislik eğitimi alan 110 öğrenci ile deneyimli kadın mühendislerden oluşan mentorlar, hafta sonu İstanbul’da dördüncü kez bir araya geldi.

Etkinlikte mühendis adayı bursiyerler birbirleriyle tanıştılar ve getirmekle yükümlü oldukları sosyal sorumluluk faaliyetlerini anlatıp projeye dahil olma hikayelerini ve hayallerini paylaştılar. Ayrıca Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Kadının Statüsü Genel Müdürü Gülser Ustaoğlu, Limak Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Özdemir, UNDP Ülke Direktörü Claudio Tomasi, Ideon Kurucu Direktörü Yaprak Yapsan, Deloitte Dijital Başdanışmanı Serpil Gümüş, Borusan Holding Yönetim Kurulu Üyesi Agah Uğur ve gazeteci yazar Ayşe Arman ilham verici sunum ve motivasyon artırıcı sohbetleriyle üniversite öğrencilerine tecrübelerini aktardılar.



Hedef lider kadın mühendis adayı yetiştirmek

Organizasyonda konuşan Limak Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Özdemir, dördüncü yılına giren projede 110 öğrenciye ulaştıklarını ve mentor havuzlarının genişlediğini ifade etti. Özdemir, Limak Vakfı olarak nitelikli insan gücünün yetişmesine katkıda bulunduklarını da sözlerine ekledi.

Projeyle toplam 310 öğrenciye yüksek öğrenim bursu ve 80 öğrenciye Limak Grubu ve diğer firmalar bünyesinde staj imkanı sağlandı. 35 farklı üniversiteden 110 öğrencinin yer aldığı organizasyonun lise ayağında 2018 yılında 10 ilde 20 bin öğrenciye ulaşıldığı belirtildi. Bu yıl ise lise programına 10 ili kapsayan 25 okulda, Öğretmen Akademisi Vakfı (ÖRAV) iş birliğinde devam edileceği açıklandı.

 

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina