Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2018
İş Makinası - Türkiye’nin önemli müteahhitlerinden Eser Holding için iflas kararı verildi
Türkiye’nin önemli müteahhitlerinden Eser Holding için iflas kararı verildi

Orta Doğu, Orta Asya, Doğu Avrupa ve Afrika’da başta altyapı inşaatları olmak üzere genel müteahhitlik hizmetleri veren ve dünyanın en büyük 225 müteahhitlik firması listesinde bulunan Eser Holding ve bağlı 5 şirket için iflas kararı çıktığı duyuruldu. Eser Taahhüt’ün sahibi İlhan Adiloğlu’nun ise INTES Başkanvekili görevini sürdürdüğü kaydedildi.

Açıklamalarda sektörde 40 yılı aşkın bir süredir faaliyet gösteren Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası (INTES) Başkanvekili İlhan Adiloğlu’nun, beş yıl önce 6 şirketi için iflas erteleme istediği yer aldı. Bu başvuruya takriben mahkemenin Eser Holding ve bağlı beş şirket için 1 yıl süreli iflas erteleme verdiği, daha sonra yapılan yargılama sonrası ise şirketlerin kurtarılamayacağına hükmederek iflas kararı verdiği kaydedildi. Kararın Yargıtay’a taşındığı ancak dosyaya tekrar bakan Ankara 7. Asliye Ticaret Mahkemesi’nin, daha önce verdiği iflas kararını bozmadığı belirtildi.

Verilen karar ile Eser Holding A.Ş. ve bağlı şirketleri olan Eser Proje ve Mühendislik A.Ş, Eser Eksport İmport A.Ş, Göksu Enerji Üretim A.Ş, Eser Enerji Üretim A.Ş ve Eser Taahhüt iflas etmiş oldu.

Dünyanın en büyük 198’inci müteahhitlik firmasıydı
Eser Holding’in en önemli şirketi konumundaki Eser Taahhüt, 2012 yılında yayınlanan dünyanın en büyük müteahhitlik firmaları listesinde 228 milyon Dolarlık büyüklüğü ile 198. sırada yer almıştı. Şirket, Türkiye’nin 500 büyük şirketini sıralayan Fortune 500’e ise 279. sıradan girmişti.

Suudi Arabistan’da Kral Abdullah Üniversitesi, Riyad Kuleleri gibi birçok altyapı ve üstyapı projesinde imzası olan Eser’in, bu ülkede üstlendiği projelerin değerinin 850 milyon Dolar olduğu açıklanmıştı. Eser Holding’in ana faaliyet alanı müteahhitlik işleri olsa da şirketin enerji alanında da önemli yatırımları bulunuyor. Halihazırda 6 HES projesi olan şirketin bu alandaki yatırımları 100 milyon Doları aşıyor.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina