Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2023
İş Makinası - TÜRKİYE PERSONEL YÜKSELTİCİ PLATFORM SEKTÖRÜ AÇISINDAN TARİHİ ORTAKLIK
TÜRKİYE PERSONEL YÜKSELTİCİ PLATFORM SEKTÖRÜ AÇISINDAN TARİHİ ORTAKLIK

TÜRKİYE PERSONEL YÜKSELTİCİ PLATFORM SEKTÖRÜ AÇISINDAN TARİHİ ORTAKLIK

Uluslararası Personel Yükseltici Platform Federasyonu (IPAF) ve Personel Yükseltici Platform İşletmeci, İmalatçı ve Distribütörleri Derneği (PLATFORMDER), Türkiye'deki Personel Yükseltici Platform sektöründe güvenlik, eğitim ve standartları geliştirmeyi amaçlayan dönüştürücü bir anlaşma imzaladı. PLATFORMDER Genel Sekreter Yardımcısı Abdullah TUNCER, IPAF’ın Ülke Müdürlüğü görevine getirildi.

PLATFORMDER Yönetim Kurulu Başkanı Saruhan Günaydın ve IPAF Bölge Müdürü Romina Vanzi tarafından imzalanan protokol, Ocak 2024'te yürürlüğe girecek. İki dernek arasındaki iş birliği çalışmaları bundan üç yıl önce başlamıştı.

Kâr amacı gütmeyen kuruluşlar olan IPAF ve PLATFORMDER arasında imzalanan protokol, IPAF’ın PLATFORMDER’i tek acentesi olarak belirleyen ilk anlaşması olması sebebiyle tarihi bir duruma işaret ediyor. Bu iş birliği, IPAF'ın yerel derneklerle bütünleşerek hem yerel hem de uluslararası kapsamda varlık göstermeye yönelik stratejik girişimi olarak tanımlanıyor.

Sektöre ve üyelere avantajlar sağlayacak

PLATFORMDER Yönetim Kurulu Başkanı Saruhan Günaydın, "IPAF'ın bu benzeri olmayan ortaklık modelinde ilk ulusal dernek olmaktan onur duyuyoruz. Bu anlaşma, PLATFORMDER'in üyelerine ve sektör paydaşlarına personel yükseltici platformlar ile alakalı tüm kılavuzlara erişim sağlaması ve en kaliteli eğitim programlarını yerel dilde sunması için bir fırsat olacaktır” dedi.

İş birliği, eğitim materyallerinin ortak markalaştırılması, temel belgelerin tercümesi ve IPAF'ın eğitim portalının Türkiye’deki kullanıcılar için uyarlanması da dahil olmak üzere bir dizi girişimi kapsıyor.

PLATFORMDER Genel Sekreter Yardımcısı Abdullah Tuncer’in Ülke Müdürü olarak atanmasının, IPAF’ın yerel temsiliyetini güçlendireceği; daha yakın yardımdan, dil, fiyatlandırma ve hizmetlerin kişiselleştirilmesi açısından özel hizmetlerden yararlanacak olan mevcut üyeler ve sektör için daha fazla fayda sağlayacağı belirtiliyor. IPAF'ın kademeli olarak kullanıma sunmayı hedeflediği materyaller arasında, 2024 yılında Türkçe olarak piyasaya sürülmesi planlanan ePAL uygulaması aracılığıyla erişilebilen dijital kart da yer alıyor.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Abdullah Tuncer, “Derneğimiz Yönetim Kurulunun tarafıma layık gördüğü bu göreve ve bu görevi kabul ederek anlaşmayla pekiştiren IPAF’a teşekkürlerimi sunarım. Sektörümüz için hayırlı ve uğurlu olsun” dedi.

Küresel standartlar ile yerel uzmanlık arasında kurulan köprü

PLATFORMDER ile gerçekleştirdikleri bu önemli iş birliğinden büyük heyecan duyduklarını belirten IPAF Bölge Müdürü Romina Vanzi, “Kâr amacı gütmeyen bir kuruluş olarak ortak misyonumuz, personel yükseltici platformların güvenli ve etkin kullanımını teşvik etmek ve sağlamaktır. Bu ortaklık, küresel standartlar ile yerel uzmanlık arasında köprü kurarak yerel dernekle bütünleşmemizi sağlıyor" ifadelerini kullandı.

Romina Vanzi, anlaşmanın önemini vurgulayarak, “IPAF'ın gelişmiş pazarlar da dahil olmak üzere tüm pazarlara sunabileceği çok şey olduğunu ve ulusal birliklerin yerel uzmanlığının değerini bildiği için daha fazla iş birliği çağrısında bulunuyoruz. Küresel standartlar ve yerel bilginin bir araya gelmesinin kazanan bir kombinasyon olduğunu biliyoruz” dedi.

IPAF CEO'su Peter Douglas büyüme için paylaşımın şart olduğu vurgulayarak, “Yerel birlikler ve komitelerin IPAF tarafından geliştirilen bilgi ve kaynak zenginliğinden yararlanmalıdırlar ve destek olmalıdırlar. Bizler güçlü yönlerimizi bilirken, 80'den fazla ülkede var olmanın getirdiği zorlukların da farkındayız. Bu gibi anlaşmalar sektörel olgunluğu, çabaları ve mesajları birleştirmeyi ve böylece dernekleri ortak bir yöne doğru yönlendirmeyi ifade etmek adına çok önemli bir adımdır” ifadelerini kullandı.

Anlaşma, PLATFORMDER'i stratejik olarak Türkiye'deki personel yükseltici platform sektöründe güvenlik uygulamalarının ve eğitim programlarının geliştirilmesinde önemli bir oyuncu olarak konumlandırırken, aynı zamanda üye ve sektör paydaşlarına en iyi uluslararası uygulamalara açılan bir kapı sunuyor.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina