Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2024
İş Makinası - TÜRKİYE’DE MART AYINDA 1.312 ADET YENİ İŞ MAKİNESİ SATILDI
TÜRKİYE’DE MART AYINDA 1.312 ADET YENİ İŞ MAKİNESİ SATILDI

TÜRKİYE’DE MART AYINDA 1.312 ADET YENİ İŞ MAKİNESİ SATILDI

Türkiye ekonomisine yüksek oranda katma değer sağlayan iş makineleri sektöründe bahar coşkusu yaşanıyor. Sektörün çatı kuruluşu İMDER tarafından açıklanan tahmini rakamlara göre, mart ayında Türkiye’de satılan yeni iş makinesi sayısı 1.312 adede ulaştı.

4 yıla varan süredir kesintisiz bir şekilde büyümeye devam eden sektörde, 2024 yılı için öngörülen yumuşak iniş beklentisi şimdilik ertelenmiş gibi görünüyor. Deprem bölgesinde devam eden yoğun inşaat faaliyetleri ve madencilikteki olumlu hava ile canlılığını sürdüren sektörde, yüksek faiz oranları sebebiyle küçük ölçekli firmaların alımlarını ertelediği belirtiliyor.

Türkiye İş Makinaları Distribütörleri ve İmalatçıları Birliği (İMDER) tarafından, üye firmalardan alınan veriler çerçevesinde açıklanan tahmini rakamlara göre, 2024 yılının mart ayında Türkiye’de 1.312 adet yeni iş makinesi satıldı. Böylece yılın ilk 3 ayında satılan yeni iş makinesi sayısı, geçen yıla (3.061 adet) kıyasla yüzde 9 artarak, 3.336 adet oldu.

İstif Makinaları Distribütörleri ve İmalatçıları Derneği’nin (İSDER) açıkladığı tahmini rakamlarına göre mart ayında Türkiye’de 1.224 adet yeni forklift ve istif makinesi satıldı. Yılın ilk 3 ayında satılan yeni forklift ve istif makinesi sayısı, geçen yılın aynı dönemine (4.057 adet) kıyasla yüzde 23,8 azalarak, 3.091 adede geriledi.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina