Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2022
İş Makinası - TürkTraktör 1 milyonuncu traktörünü üretti
TürkTraktör 1 milyonuncu traktörünü üretti

TürkTraktör 1 milyonuncu traktörünü üretti

Türkiye’nin otomotiv sektöründeki ilk üretici kuruluşu TürkTraktör, 1 milyonuncu traktörünü üretim bandından indirerek başarılarla dolu tarihinde bir eşiği daha atladı. Bu anlamlı kilometre taşı için Sakarya Erenler Fabrikası’nda, TürkTraktör Genel Müdürü Aykut Özüner’in ev sahipliğinde düzenlenen online basın toplantısında, şirketin 2021 finansal sonuçlarının yanı sıra firmanın gelecek vizyonu da açıklandı.

Tarımda sürdürülebilirliği ve verimliliği odağına alarak çiftçileri geleceğe hazırlama misyonuyla çalıştıklarını belirten TürkTraktör Genel Müdürü Aykut Özüner “TürkTraktör olarak güçlü olduğu kadar esnek üretim kapasitemizle Türk çiftçisine her zaman en iyisini sunmaya çalışıyoruz. Bu doğrultuda 1 milyonuncu traktörün üretilmesiyle, gurur dolu hikayemizde yeni bir sayfa açıyoruz” dedi.

Türkiye traktör parkı 1,3 milyon adet

Günümüzde dünya genelinde yılda ortalama 1,6 milyon adet traktör üretildiğini ve Türkiye’de halihazırda kullanılan traktör parkının 1,3 milyon civarında olduğunu açıklayan Özüner, bu göstergelerin, TürkTraktör olarak 1 milyoncu üretim adedine ulaşmanın ne kadar önemli bir kilometre taşı olduğunu daha iyi ifade ettiğini vurguladı.

1954 yılında faaliyetlerine başlayan TürkTraktör, ilk traktörünü 1955’te üretti. Şirketin 500 bininci traktörü ise 2007 yılında banttan indirildi. 2021 yılında Türkiye traktör üretiminin yüzde 67’sini ve ihracatının ise yüzde 88’ini tek başına karşılayan TürkTraktör, traktör pazarının da son 15 yıldır kesintisiz lideri olmaya devam ediyor.

Tarımı dönüştürüp geleceğe hazırlamak, TürkTraktör’ün varlık nedeni

TürkTraktör için sürdürülebilirliğin stratejik öncelikleri arasında olduğunun altını çizen Özüner, ‘’Stratejik önemi ve değeri her geçen gün çok daha iyi anlaşılan tarım sektörünün kilit oyuncularından biri olarak, gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmak, öncelikli amaçlarımızdan biri. Modern tarıma yön veren köklü bir kurum olarak beş maddeden oluşan Tarımın Geleceği Vizyonu’nu hazırladık. Bu kapsamda tarımda teknoloji kullanımının yaygınlaşması için yaptığımız çalışmaları hızlandırmayı, çevre ve iklim değişikliği ile ilgili Türk çiftçisinin algısını güçlendirmek için projeler yürütmeyi, üretimde verimlilik artışı sağlayacak tarım ekipmanlarının geliştirilmesi için Ar-Ge çalışmalarına hız vermeyi, doğanın ve Türk tarımının korunması adına inisiyatiflerimizi genişletmeyi ve toplumda sürdürülebilir tarım konusunda farkındalık çalışmaları gerçekleştirmeyi taahhüt ediyoruz. TürkTraktör olarak, gelecek vizyonumuzu, tarımda sürdürülebilirlik, dijitalleşme ve verimliliği artırmak üzerine kurduk.” dedi.

2021 yılında 550 adet iş makinesi üretildi

TürkTraktör, rekorlarla tamamladığı 2021 yılında, traktörler haricinde 550 adet de iş makinesi üretti. 2021 yılı finansal verilerine dair bilgi veren Aykut Özüner “Dünyanın 4. büyük traktör pazarı olan Türkiye’de, TürkTraktör olarak liderliğimizi 2021 yılında da sürdürdük. New Holland markamız pazardaki liderliğini sürdürürken, Case IH markamız pazarda 2. sıraya yükselme başarısını gösterdi. Traktör üretimimizi 2021'de yüzde 41 artırarak tarihimizdeki en yüksek üretim adedi olan 48 bin 560'a ulaştık. Ayrıca ihracatımızı 2021’de yüzde 29 artırarak, 16 bin 176 adede çıkarttık ve böylece yeni bir rekora daha imza atmış olduk” diye konuştu.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina