Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2018
İş Makinası - TürkTraktör, Türkiye’de beko loder üretecek mi?
TürkTraktör, Türkiye’de beko loder üretecek mi?

Hindistan, Çin ve Kuzey Amerika’dan sonra 2017’deki 72 bin 949 adetlik hacmi ile dünyanın dördüncü en büyük traktör pazarı olan Türkiye’nin toplam traktör üretiminin %67’sini, ihracatının da %87’sini gerçekleştiren TürkTraktör, 2017 yılına ilişkin finansal sonuçlarını açıkladı.

Son 11 yıldır kesintisiz olarak Türkiye pazar lideri olan TürkTraktör, 2017’yi de başarılı sonuçlarla kapatarak traktör üretimi ve satış adetlerinde yeni rekorlara imza attı. Firma, Ankara ve Erenler’de bulunan fabrikalarında 2017’de toplam 48 bin 302 adet traktör ve 38 bin 620 adet motoru üretim bantlarından indirdi. Rekorlarını tazeleyen firma böylece traktör üretimini %5, motor üretimini ise %4 oranında artırmış oldu.

Yurt içi satışlarını %12’lik bir artışla tarihinin en yüksek adedi olan 37 bin 590’a taşıyan şirketin yurt dışı satışları ise 2017 yılında 12 bin 023 adet olarak gerçekleşti. Bu adetlerle TürkTraktör 2017’yi yeni bir rekor sonuç olan 49 bin 613 adetlik toplam satış ile kapattı. Firma bu sayede pazardaki payını da artırarak %49,3’e çıkardı. 2017 senesini 4 milyar 215 milyon TL toplam ciro ile kapatan TürkTraktör; bu sonuçla cirosunu geçtiğimiz yıla göre %22 artırmayı başardı.

Yeni Tier 4 emisyon standartlarında motor ve TürkTraktör Finans hizmeti
Düzenlenen basın toplantısında konuşan TürkTraktör Genel Müdürü Marco Votta, 2017’yi hedeflerini gerçekleştirdikleri bir sene olarak tamamlamış olmaktan büyük bir gurur duyduklarını belirterek; “Türkiye traktör pazarı 2017’de %4 oranındaki bir artış ile 72 bin 949 adede çıktı. Biz de pazarın üzerinde bir büyüme yakalayarak %7’lik bir artış ile yeni bir rekora imza attık. Sektörde bugüne kadar elde ettiğimiz başarılarımızın ardında daima tarımı ve çiftçimizi geliştirmek üzere farklı birçok alanda yaptığımız yatırım ve çalışmalarımız yatıyor.

2017 de bu açıdan öncü çalışmalarla dolu bir yıl olarak geçti. Çiftçilerimizin talep ve ihtiyaçlarını dinleyerek; bu beklentileri gelişmiş teknolojiyle harmanladık ve pazara New Holland ve Case IH markalı yeni traktör serilerimizi ve markalarımızın ekipmanlarına ek olarak TürkTraktör markalı yeni tarım ekipmanlarını da sunduk. Traktör, ekipman ve iş makinelerine sahip olma imkanını artırmak ve alternatif bir yol sunmak için sektörde bir ilk olan TürkTraktör Finans hizmetimizi de 2017 yılında devreye aldık.

Dünya Klasında Üretim metodolojsi ile sürdürdüğümüz çalışmalarımız ile Erenler fabrikamız sadece 3 yıl gibi çok bir kısa süre de Bronz Fabrika unvana sahip oldu. Türkiye’de sektöründe yine bir ilk olan ve Türk mühendisleri tarafından geliştirilen yeni nesil Tier 4 traktör motoru üretimini de gerçekleştirdik. Bu motorların olduğu traktörlerimizi de 2018’in ilk çeyreğinde ihraç edeceğimizi gururla söyleyebilirim.” açıklamasında bulundu.

İş makineleri sektöründe de temel hedeflerinin marka bilinirliğini ve pazar payını artırmak olduğunu ifade eden TürkTraktör Mali İşlerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Canbeyli, “Sattığımız iş makinelerinden de bir tanesini Türkiye’de üretmek istiyoruz. Bu, traktörler ile benzerlikler gösteren beko loder olabilir. Ancak bunun için de belli bir ölçeğe ulaşılması gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina