Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2016
İş Makinası - TürkTraktör üretim, satış ve ciro rekorlarını tazeledi
TürkTraktör üretim, satış ve ciro rekorlarını tazeledi

TürkTraktör, 2016’nın ilk yarısında başta üretim, yurtiçi satış ve toplam satış olmak üzere farklı alanlarda elde ettiği birbirinden yüksek sonuçlarla yepyeni rekorlara imza attı.

Türkiye traktör üretiminin %71’ini karşılayan TürkTraktör’ün Ocak-Haziran dönemindeki toplam üretimi 27.170, yurtiçi traktör satışları 17.917 ve toplam satışları ise 24.819 adede ulaştı. Firmanın bu dönemdeki cirosu önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 22 artarak 1,8 milyar TL ve FAVÖK tutarı ise yüzde 39 artarak 263 milyon TL olarak gerçekleşti.

“Sektörümüzün gelişimi ile ülke ekonomisinin büyümesine katkımızı sürdürmek adına aralıksız çalışıyoruz”

Sonuçlara ilişkin bir değerlendirme yapan TürkTraktör Genel Müdürü Marco Votta şunları söyledi: “TürkTraktör olarak her kademede görev yapan tüm çalışanlarımızla birlikte tek odağımız ve hedefimiz bulunuyor. Her zaman bir öncekinden daha başarılı sonuçlar elde edebilmek. Çalışmalarımızla Türk tarım sektörünün gelişimi için üzerimize düşen sorumluluğu eksiksiz olarak yerine getirirken; ülke ekonomisinin büyümesine de katkımızı sürdürüyoruz. Şirketimiz, fabrikalarında gerçekleştirdiği üretimle Türkiye’nin toplam traktör üretimin %71’ini karşılarken; 130’dan fazla ülkeye yaptığı satışlarla da traktör ihracatının %90’ını gerçekleştiriyor.

Türkiye’de Türk mühendislerimizin geliştirdiği yerli traktör motoru üreticisi olarak, bu yılın başından bu yana Ankara fabrikamızın üretim hattından çıkardığımız 22.106 motor ile birlikte 400 bininci motorumuzu da ürettik. Böylece başarılarımıza yeni bir kilometre taşı daha ekledik.

Hem şirketimizi daha yukarılara taşımak hem de ekonomiye olan katkımızı sürdürmek adına yatırımlarımıza da aralıksız şekilde devam ediyoruz. Son 5 yıllık dönemde gerçekleştirdiğimiz 700 milyon TL’lik yatırım ise bunun en iyi kanıtıdır.”

İş makineleri alanındaki yatırımlar devam ediyor

TürkTraktör Mali İşlerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Canbeyli, Avrupa’nın 4 üncü, dünyanın 11 inci en büyük iş makineleri pazarı olan Türkiye’de yılın ilk 7 ayı genelindeki makine satışlarının önceki yıla kıyasla yüzde 4 artarak 6 bin adedi geçtiğini kaydetti.

Açıklanan rakamlar içerisindeki iş makineleri payının ayrıca belirtilmediğini ifade eden Ahmet Canbeyli, “Henüz 2013 yılında girdiğimiz yaklaşık 6,5 milyar dolar ticaret hacmine sahip Türkiye iş makineleri sektöründeki müşterilerimize nasıl daha hızı ulaşıp, daha iyi hizmet verebileceğimiz konularında kendimizi geliştiriyoruz. İzmir ve Ankara’dan sonraki üçüncü iş makineleri merkezimizi bu yıl İstanbul’da açtık” dedi.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina