Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2018
İş Makinası - Turpak otomasyon çözümleriyle filolara yakın takip
Turpak otomasyon çözümleriyle filolara yakın takip

Dünyanın 50’den fazla ülkesinde faaliyet gösteren uluslararası Gilbarco Veeder Root ve Fortive Group’un çatısı altında bulunan Turpak, 1999 yılında taşıt tanıma sistemleri vasıtasıyla Türkiye akaryakıt sektörünü otomasyon ile tanıştırmıştı. Kısa sürede büyük bir gelişme kaydederek dünyada ve Türkiye’de birçok ilki hayata geçiren şirket, ürünlerinin sağladığı avantajların fark edilmesi ile birlikte pazar liderliğine ulaştı.

Akaryakıt dağıtım şirketlerinin ve filo sahibi şirketlerin işlemlerini daha verimli ve kârlı yönetebilmelerine sunduğu teknolojiler ile destek olan Turpak, iş ve inşaat makinesi filolarına da çözümler üretiyor.

Şirketin ürün hattında yakıt tankı otomasyonları, pompa otomasyonları, taşıt tanıma sistemleri, araç takip sistemleri ile şantiye sahalarındaki iş makineleri ve kamyonlara yakıt ikmali yapan mobil yakıt tankerleri için tanker otomasyon çözümleri bulunuyor. Turpak, bu ürünlere ilave olarak sunduğu istasyon muhasebe sistemi, merkez ofis yazılımları ve yazar kasa sistemleri ile şirketlerin tüm ihtiyaçlarını tek noktadan karşılayabilmesini de sağlıyor.

Uluslararası bir şirket olmasının ve sektördeki lider konumunun verdiği güç ile en son teknolojili ürünleri, dünya ile eşzamanlı olarak Türk pazarına sunduklarını belirten Turpak Ticari Satışlar Müdürü Aydın Nur Kılıç, iş makinesi filosuna sahip olan inşaat, yol, beton ve maden gibi sektörlerindeki firmalara maksimum performans ve fayda sağlayan otomasyon sistemlerini şu şekilde aktardı:




İş makinelerinde yakıt giderlerini otomatik kontrol etme gücü

“Yol yapım ekipmanları, dev kamyonlar ve taşıyıcılar da dahil olmak üzere motorin kullanan tüm vasıta ve iş makinelerine Turpak otomasyon çözümlerimizi uygulayabiliyoruz. Yakıt yönetim sistemimiz, kullanıcılara taşıt başına düzenli olarak tüketim raporları oluşturarak çalışma saati, km, litre, tutar, dolum tarihi ve yer bilgilerinin takip edilmesini sağlıyor. Bu sayede manuel kontrolü devre dışı bırakıp insan hatası ve manipülasyonların olmadığı, tüm kayıtların elektronik olarak kayıt edilip izlendiği ve raporlandığı mükemmel bir çözüm ortağı oluyor. Bu kontrol mekanizması makine ve ekipmanlardaki yakıt sarfiyatının önemli ölçüde düşmesini sağlıyor.

Turpak Yakıt Yönetim Sistemimizin içerisinde bulunan taşıt kimlik ünitemiz ise makinelerinizi pompa tarafından otomatik olarak algılıyor ve dolum bilgilerini otomatik olarak transfer ediyor. Makinenizin kullandığı yakıt cinsini tanıyarak hata sonucu yanlış yakıt konulmasını engelleyen sistemimiz, deposu haricinde dolum yapılmasının da önüne geçiyor. Böylece ödediğiniz akaryakıt bedelinin makinenizin deposuna girdiğinden emin olmanızı sağlıyor.

Tanker Yönetimi Sistemi ile %30’a varan yakıt tasarrufu

İş makinesi ve kamyon filolarında kullanılan Yakıt Yönetim Sistemimize ek olarak Turpak Tanker Yönetim ve Araç Takip Teknolojilerimizi de entegre bir şekilde çalıştırarak yakıt yönetiminde uçtan uca kontrol sahibi olunuyor ve yakıt tasarrufu maksimum seviyeye çıkıyor. Yakıt kontrolü, şantiyedeki tanklara yakıt konulduğu an başlıyor. Yakıt seviyesi, tank yüksekliği, sıcaklık ve tanka giren yakıtın anlık seviye ölçümleri yapılıyor. Firmanın talebi durumunda, tank seviyesinin belli bir seviyenin altına düşmesi veya anlık yüksek miktar çıkışlar için alarm (E-mail veya SMS gönderme) üretilebiliyor. Operasyonel maliyetlerin en aza indirilmesi, kayıp kaçak kontrol takibi ve tam otomatik izleme sayesinde, iş makinası, kamyon veya diğer taşıt filosu olan firmaların yakıt giderlerinde %30’a kadar yakıt tasarrufu avantajı sağlıyor.


Yakıt ve servis maliyetleri Araç Takip Sistemi ile azalıyor

Bir diğer sistemimiz ise filonuzu 7/24 izleyen ve mesai sürelerini takip ederek makineler üzerindeki kontrolünüzü artıran Araç Takip Teknolojileridir. Bu otomasyon sistemimiz ani hızlanma, yavaşlama, savrulma, ani frenleme, rölantide uzun süre çalışma gibi yakıt sarfiyatı oluşturan parametreleri kontrol ederek aracın güvenli sürüş kurallarına uygun kullanılmasını sağlıyor. Böylece yakıt masraflarından yıllık %25'lere varan oranlarda tasarruf edilmesine yardımcı oluyor. Sistemimiz aynı zamanda kötü kullanımı raporlayabildiği için doğabilecek ek bakım masraflarını ortadan kaldırıyor ve servis maliyetlerini düşürerek iş makinelerinin ömrünü uzatıyor. Yakıt otomasyon sistemimiz ile araç takip sistemlerimizi beraber kullanmayı tercih eden müşterilerimiz, tek ekran üzerinden hem araçlarını takip ediyor hem de otomasyon bilgilerine ulaşıyorlar.”

Şantiyelerde kolay kurulum ve kullanım imkânı

Otomasyon sistemlerin bileşenleri, kurulumu ve kullanımı hakkında da bilgi veren Turpak Ticari Satışlar Müdürü Aydın Nur Kılıç, ürünlerin müşteriler tarafından sıkça kullanılan ERP/SAP gibi işletim sistemleri ile entegre çalışabildiğini belirterek şu açıklamalarda bulundu:

“Sistemlerimiz, yüksek teknolojik donanım ve yazılım tabanına inşa edilmiş elektrik, elektronik, mekanik, bilgisayar ve bilişim sistemlerinden oluşan özel bir yapıda. Sistemlerimizi tank ve pompaların bulunduğu yere yakın olan kapalı bir noktaya (Mobo kabin veya şantiye binası içi gibi) kurabiliyoruz. Şantiye sahasının çok büyük olduğu ve paletli araçların ikmal sahasına gelemediği durumlarda, mobil yakıt tankerlerine de otomasyon sistemlerimizi uygulayabiliyoruz. Jeneratör gibi ekipmanların depo girişlerine de taşıt kimlik ünitelerimizi monte ediyor; böylelikle şantiyeye giren tüm yakıtın tam otomasyon ile çıkışlarını araç bazında takip ediyoruz.”



Web üzerinden tüm şantiyeleri kontrol etme konforu

Müşterilerimiz bulunduğu noktadan web bağlantısı ile birden çok lokasyondaki tüm yakıt kullanımlarını takip etme, analiz etme ve raporlama yapabilmekteler.  Bu işlemler için özel bir server yatırımı yapmalarına gerek olmadan yakıt giderlerini izleme konforunu yaşamaktalar.

Etkili servis desteği

Müşterilerinin otomasyon ile ilgili tüm taleplerine uluslararası tecrübesi ile özel çözümler sunabildiği belirtilen Turpak, Türkiye’de 15 kişilik yazılım, 15 kişilik Ar-Ge, 10 kişilik proje ve 40 kişilik yasal mutabakat ekibi ile yılın 365 günü 7/24 kesintisiz hizmet sunan 40 kişilik Teknik Çağrı Merkezi ekibine sahip. SEÇ konularında özel eğitimli olduğu ifade edilen ve uluslararası markaların istasyonlarına giriş pasaportu bulunan 70 adet yetkili servisin ise tüm şehirlerdeki müşterilere yerinde hizmet sağladığı vurgulanıyor.



İnşaat ve maden sektöründen önemli referanslar

Türkiye’deki uluslararası petrol şirketlerinin tamamı dahil olmak üzere, 15’ten fazla dağıtım şirketinin 8.500’ten fazla akaryakıt istasyonunda yakıt otomasyon sistemleri kullanıldığı; 2 milyondan fazla araçta ise taşıt tanıma sistemlerinin tercih edildiği belirtiliyor. Sayıları 500’ü aşan müşterilerin otomasyon sistemlerini 1.500’den fazla lokasyonda kullandığı, Turpak’ın başta inşaat, lojistik, enerji ve maden olmak üzere birçok sektörde tercih edildiği bildiriliyor. Turpak otomasyon sistemlerini tercih eden şirketler arasında şu isimler göze çarpıyor:

“Kalyon İnşaat, Limak İnşaat, Akçansa, Botaş, VICAT (Konya ve Baştaş Çimento), Tüpraş, Ereğli Demir Çelik, İskenderun Demir Çelik, Diler Demir Çelik, Omsan, Oyak Renault, ICA Kuzey Otoyolu, Mercedes, AGE İnşaat, Danış Yapı, Ünal Beton, THY, DHMİ, SAW, BTA (TAV), Kuzey İstanbul, Votarantim, Boğaziçi Beton, Betontaş, Reis Enerji, Batıçim, Oze İnşaat, Kaptan Demir Çelik, Rok Madencilik”
 

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina