Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2023
İş Makinası - TVH, TÜRKİYE’DEKİ ÜRÜN VE HİZMET YELPAZESİNİ GENİŞLETİYOR
TVH, TÜRKİYE’DEKİ ÜRÜN VE HİZMET YELPAZESİNİ GENİŞLETİYOR

TVH, TÜRKİYE’DEKİ ÜRÜN VE HİZMET YELPAZESİNİ GENİŞLETİYOR

Makinelerin kesintisiz ve verimli şekilde kullanılabilmesi, ihtiyaç duyulan yedek parçalara en hızlı şekilde ulaşılabilmesini gerektiriyor. Makine sahipleri bu anlamda güvenebilecekleri tedarikçilerle çalışmayı tercih ediyorlar. Zira yedek parça tedarik sürecindeki gecikme ve hataların oluşturacağı iş kayıpları, alım maliyetinin çok daha ötesine geçebiliyor.

Global anlamda faaliyet gösteren TVH firması, çok çeşitli makine ve ekipmanlar için yedek parça tedariki sağlıyor. TVH, müşterileri için sadece bir yedek parça tedarikçisi olmanın ötesine geçerek, kurduğu TVH Üniversitesi ile onların teknik bilgi düzeyini geliştiriyor.

Hem tedarik hem de satış anlamında Türkiye’nin potansiyeline kayıtsız kalmayan firmanın Türkiye Genel Müdürü Atıl Özbek, sorularımızı yanıtladı.

Sizi tanıyabilir miyiz?

Merhaba, ben Atıl Özbek. 16 Ocak 2023 itibari ile TVH Türkiye Ailesine Genel Müdür olarak katıldım. ODTÜ Makine Mühendisliği’nde lisans eğitimimi ve Sabancı Üniversitesi Executive MBA programında yüksek lisansımı tamamladım. Evliyim ve 13 yaşında bir kızım var.

Yıllarca iş makinesi sektörünün güzide markalarında ağırlıklı olarak servis ve yedek parça alanlarında farklı seviyelerde yöneticilik tecrübelerim oldu. Sonrasında 2 sene kadar jeneratör sektöründe de satış sonrası alanında üst düzey yöneticilik yaptım. Aftermarket alanında yıllar içerisinde bulunduğum markalarda birçok çalışma yapmış olmam nedeni ile TVH’yi uzun yıllardır takip ediyordum. Global’de rakipsiz bir iş modeli olan bir firmanın Türkiye operasyonundan sorumlu olmak benim için gurur verici.

47 milyon kalemden fazla bilinen yedek parça referansı

TVH hakkında bilgi alabilir miyiz?

Global faaliyetleri, organizasyonu, ürün hattı, vb. TVH, Belçika merkezli global bir yedek parça firması. Globalde forklift ve elleçleme makineleri, iş makineleri, tarım makineleri, endüstriyel ve liman ekipmanları için yedek parçalar ile birlikte atölye ve depo ekipmanları da sağlayan bir firma. Total Source, Bepco, Cam Attachments, Energic Plus gibi kendi markalarını oluşturmuş veya satın almış bir firma. Dünya genelindeki 90 şube ve 7.000’i aşan çalışanları ile müşterilerine hizmet vermeye devam ediyor. 47 milyon kalemden fazla bilinen yedek parça referansı, 650’den fazla marka, 7.250’den fazla tedarikçi, 77 binden fazla müşteri, 1,5 milyar Euro’dan fazla global ciro, günlük 35 binden fazla sipariş gibi önemli rakamları belirtmeden geçemeyeceğim. Dünya genelinde yüzde 85’ten fazla oranla müşterilerimiz, TVH’yi çalışmak için iyi bir partner olarak görüyor. Çalışan memnuniyetine verdiğimiz önemle her gün daha iyi çalışma şartlarını oluşturmaya devam ediyoruz.

Aynı zamanda çok önemsediğimiz TVH Üniversitesi’nden bahsetmek istiyorum. Burada hem online hem de sınıf eğitimleri ile müşterilerimizin teknik bilgi seviyesini arttırmayı amaçlayan dersler var. Eğitimlerin tamamlanması sonrasında sertifikasyon da yapmaktayız. İçten yanmalı motorlar, elektrik/elektronik, hidrolik ve güç elektroniği konuları için kurslar sistemde hazır bulunmaktadır. IPAF tarafından tanınmış ve onaylanmış bir eğitim kurumu olduğunu belirtmek isterim. İhtiyaca yönelik kursların da planlanması mümkün.

Yine rakiplerinden çok önde olduğu ve müşterilerimizin de beğenerek kullandığı Online alışveriş portalımız var. Bu portaldan tüm yedek parçaların resimleri, fiyatı ve gereken tüm bilgilerine ulaşabilen müşterilerimiz kendi tekliflerini alabiliyor ve sipariş verebiliyor. Kullanım kolaylığı bakımından oldukça beğenilen bu MTS adını verdiğimiz portalın daha gelişmişi ve kullanım kolaylığı sağlayan üst versiyonu Eshop portalını çok yakında müşterilerimizle tanıştıracağız.

“İş makinesi alanındaki yatırımlara ağırlık vermiş bulunmaktayız”

Türkiye’deki yapılanmanız, sunduğunuz ürünler, hedefleriniz?

Türkiye’de İstanbul Hadımköy’de 2.600 m2 büyüklüğünde depomuz ve genel merkez ofisimiz bulunmaktadır. Anadolu Yakasında da Orhanlı Tuzla’da bir satış ofisimiz bulunmakta. Toplamda 17 kişilik kompakt bir ekip ile tüm Türkiye’deki müşterilerimize hizmet vermekteyiz. TVH’nin yatırımını yapmış olduğu sistemler ile şu an için operasyonumuzu verimli bir şekilde yürütmekteyiz. TVH’nin globalde sunmuş olduğu hizmetlerden ve ürünlerden bir kısmını Türkiye’de müşterilerimize sunmaktayız.

Forklift pazarında oldukça iyi bilinen markayız ancak liman ekipmanları, mini iş makineleri, teleskopik yükleyiciler, endüstriyel makineler, liman istifleme makineleri, atölye ekipmanları gibi alanlarda da çalışmalarımıza devam etmekteyiz. İş makinesi sektöründeki gelişmelerle paralel olarak iş makinesi alanındaki yatırımlara ağırlık vermiş bulunmaktayız. Globalde son 3,5 yıldır iş makinesi alanında ciddi bir atılım yapan firmamızın Türkiye’deki çalışmalarında da bu alana odaklanmamızı başlattık ve devam edeceğiz. Türkiye hem tedarik hem de satış anlamındaki potansiyeli ile TVH Belçika genel merkezimiz tarafından yakından takip edilen bir operasyon ve önümüzdeki yıllarda yatırımlara devam edilmesi planlanmaktadır.

Mini iş makineleri özelinde sunduğunuz ürün kategorileri nelerdir?

Kabin parçaları, motor parçaları, filtreler, kabin camları, elektrik sistemi parçaları, soğutma ve radyatör grupları, hidrolik komponentler ve parçaları, kauçuk palet ve alt takım parçaları, tırnak ve adaptörler, pim ve burçlar, yakıt enjeksiyon sistemi parçaları ve daha birçok ürüne hizmet veriyoruz. Kataloglarımız var ancak bahsettiğim çevrimiçi platformdan müşterilerimiz tüm ürün gamına ulaşabiliyorlar.

Hangi makineleri kapsıyor?

Bu alandaki çalışmalar ve geliştirmeler mini ekskavatör, lastikli ve paletli mikro yükleyici ve kazıcı yükleyici üzerinde devam ediyor ancak daha büyük makinelerle ilgili çalışmalar devam ediyor. Önümüzdeki yıllarda yeni ürün gamları ve yeni makine modellerine hizmet vermeyi planlıyoruz.

“TVH, dünya genelindeki birçok OEM ve üreticiden parça satın alan bir firma”

Bu ürünlerin kalitesi ve garanti koşulları hakkında neler söylemek istersiniz?

Kalite bizim için mutlu müşteri anlamına gelmektedir. Mutlu müşteriler zaman içerisinde TVH’nin büyümesinde en büyük rolü oynamıştır. TVH, dünya genelindeki birçok OEM ve üreticiden parça satın alan bir firma. Satın alma süreçlerinde tüm global markalarda olduğu gibi çok ciddi kalite aşamaları bulunmakta. Hem satın alma hem kalite birimimiz tedarikçilerimiz ile bu süreci oldukça hassas bir şekilde yürütmektedir.

TVH, bulunduğu konuma iyi kalite, iyi fiyat ve hızlı teslimat kabiliyetleri ile gelmiş bir firma. Bu nedenle bu noktadan sonra da en üst seviyede önem vermeye devam edecektir. Yedek parçaların çok büyük bir çoğunluğuna üreticiden kaynaklanan durumlar için 1 yıl garanti veriyoruz. Nadiren 6 ay garanti verdiğimiz parçalar da olabilmektedir. Parçalarda sıkıntı çıkması durumunda (ki bu her markada olabiliyor) müşterilerimiz iade oluşturabiliyor. Oluşturulan iade talebi ile kalite birimimiz incelemeleri yapıyor. Hatta stoktaki aynı referanstaki tüm parçalar inceleniyor. Eğer genel bir sıkıntı varsa konuyla ilgili kalite yazısı hem müşteri ile hem de stoğunda bu referanstan bulunduran depolara bilgilendirme yapılıyor. Gerekli imhalar yapılıp doğru kalitedeki ürün müşteriye ulaştırılıyor.

Müşterileriniz bilgi almak ve sipariş vermek için size nasıl ulaşabilirler?

Hadımköy ve Orhanlı şubelerimizin telefon numaraları iç satış ekibimiz tarafından düzenli olarak cevaplanıyor. Bunun dışında e-posta ve web sitemiz üzerinden de bizimle iletişim sağlanabilir. Bahsettiğim çevrimiçi platform olan MTS üzerinden müşterilerimiz hem parçalarla ilgili bilgiye ulaşıp hem de siparişlerini girebilmektedir. MTS tanımlanmamış olan müşterilerimize e-posta ve telefonla destek veriyoruz. Daha detaylı bilgi için web sitemizi inceleyebilirsiniz.

https://www.tvh.com/tr-tr/cevrimici-magazamiz-ile-cevrimici-yedek-parca-ve-aksesuar-satin-alin

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina