Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2016
İş Makinası - Umut Sarının İçinde 6. Kur Eğitimleri Düzce’de gerçekleştirildi
Umut Sarının İçinde 6. Kur Eğitimleri Düzce’de gerçekleştirildi

STFA Yatırım Holding grup şirketlerinden SİF İş Makinaları’nın Türkiye’de afet sonrası arama kurtarma çalışmaları konusunda yaşanan sıkıntıları gidermek için AKUT (Arama Kurtarma Derneği) işbirliğiyle hayata geçirdiği “Umut Sarının İçinde” adlı projesi kapsamında verilen eğitimler tüm hızıyla devam ediyor.

2016 yılının ilk eğitimi Bolu, Zonguldak ve Düzce Belediyesi’nde görev yapan 31 iş makinası operatörü ile 14-17 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirildi. İki günlük teorik eğitimin ardından, İstanbul Ataşehir’deki AKUT Eğitim Enstitüsü’nde yapılan uygulama eğitiminde kursiyer operatörler, tüm gün boyunca JCB 3CXSM kazıcı yükleyici ve JS360 paletli ekskavatör ile açık alanda kurulan enkaz simülasyon alanında iş makinası kullanma pratiği yaptı. Eğitime katılan operatörler, Birleşmiş Milletler tarafından verilen Afet Lojistik Uzmanı sertifikası almaya hak kazandı.

Operatörlere arama kurtarma faaliyetlerinde yeni yöntemleri öğreten bu eğitimlerle, kurtarma çalışmalarında iş makinalarının doğru kullanılması ve afet zamanında yüksek verimin alınması hedefleniyor. Arama kurtarma çalışmaları esnasında hataları ve kayıpları en aza indirmek amacıyla hayata geçirilen Umut Sarının İçinde projesiyle, benzeri mücadelelerde teknik kurtarma ve makinaların doğru yöntemlerle kullanımı konusunda bilgi eksikliklerinin tamamlanacağı, nerede ve nasıl çalışmaları gerektiğini, farklı senaryolar ve yaşanmış örnekler üzerinden durum analizleri yapılarak gösteriliyor. Afet alanında iş makinasının modeline göre hangi işi, nasıl bir konumda yapabileceği uygulamalı olarak gösterilirken, riskli noktalarda işe müdahale etmenin ne kadar tehlikeli olduğu eğitimler sırasında operatörlere anlatılıyor.

Belediye operatörlerine dünya standartlarında kurtarma eğitimi

SİF İş Makinları ve AKUT işbirliğinde hayata geçirilen Umut Sarının İçinde projesiyle, belediyelere bağlı iş makinası operatörlerine Birleşmiş Milletler, İnsani İlişkiler Koordinasyon Ofisi (OCHA) Uluslararası Arama ve Kurtarma Danışma Grubu (INSARAG) kılavuzuna uygun olarak AKUT’un deneyimlerinden, tüm dünyada ve Türkiye’de yaşanan doğru ve yanlış örneklerin derlendiği eğitimler veriliyor. Bu eğitimler içerik olarak dünyanın en ileri arama-kurtarma eğitimlerinden biri. Eğitimlerin ardından operatörler, Afet Lojistik Uzmanı Sertifikası almaya hak kazanıyor. Böylece, bu operatörlerin, can ve mal kaybına, yaralanmaya yol açan deprem, heyelan, su baskını, kaya ve çığ düşmesi gibi doğal afetler esnasında daha bilinçli bir şekilde arama kurtarma yapması ve iş makinalarını daha doğru bir şekilde kullanması bekleniyor. Eğitim alan operatörler sadece Türkiye için değil, diğer ülkelerde olabilecek herhangi doğal afet durumunda da arama kurtarma ekipleriyle birlikte çalışabilecek.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina