Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2016
İş Makinası - UP Makine, France Elévateur markasının Türkiye distribütörü oldu
UP Makine, France Elévateur markasının Türkiye distribütörü oldu

Personel yükseltici lift konusunda Türkiye’nin önemli firmalarından UP Makine, Fransa merkezli lift üreticisi France Elévateur’un Türkiye distribütörü oldu. Firma, elektrik iletim hatlarında canlı bakım uygulamalarına yönelik ürünleriyle ön plana çıkan France Elévateur’un satış, satış sonrası hizmetler ve pazarlama faaliyetlerini ise elektrik güvenliği ekipmanları alanında faaliyet gösteren Tekno Enerji ile iş birliği içerisinde yürütecek.

UP Makine, distribütörlüğü ilk olarak 3-5 Mart tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenen Eurasia Rail Fuarı’nda duyurdu. Avrasya bölgesinin tek, dünyanın ise en büyük 3’üncü demiryolu fuarı olma özelliği taşıdığı belirtilen Eurasia Rail, 30 ülkeden 300 firmayı, 52 ülkeden gelen 11 bin 539 ziyaretçiyle buluşturdu. Fuarla eşzamanlı gerçekleşen konferanslarla hem katılımcılar hem de ziyaretçiler sektöre ait son gelişmeler, yenilikler ve teknolojilerle sektör sorunları ve çözümler konusunda bilgi edindi.

Up Makine Satış ve Pazarlama Müdürü Sibel Aygül, France Elevateur Özel Ürünler Bölüm Müdürü Laurent Leclerc, Tekno Enerji Satış Müdürü Ali Osman Ateş (Soldan sağa)

“Böyle bir ürüne talep artacak”

Fuarda sergilenen ürün, demiryolu katenerlerinin bakımında kullanılıyor. Türkiye’deki talep doğrultusunda böyle bir distribütörlük aldıklarını belirten UP Makine Satış ve Pazarlama Müdürü Sibel Aygül, “Ürün gamımızda böyle bir ürün yoktu. Son dönemde pazarı da sıkı bir şekilde takip ediyorduk. France Elévateur yetkilileri, bizi ziyaret edip üretim tesisimizi inceledi. Üretici kimliğimiz onların ilgisini çekti. Biz de Türkiye’deki boşluğu görerek böyle bir ürünle pazara girmek istedik. Sergilediğimiz ürünün standart liftlere kıyasla daha spesifik özellikleri bulunuyor. Fuarda da iyi bir etki yarattı, doğru yolda olduğumuzu gösterdi. Böyle bir ürüne talebin gittikçe artacağını düşünüyoruz. İstanbul Ulaşım A.Ş., TCDD gibi noktalarda demo çalışmaları yaparak makinenin nasıl kullanıldığını ve işlevlerini daha detaylı bir şekilde anlatacağız.” dedi.

“France Elévateur, 40 metre yükseklikteki canlı hatlara erişim sağlayan araç üretimi yapıyor”

Yaklaşık 51 yıl önce kurulan Tekno Enerji firması, elektrik güvenliği ekipmanları konusunda faaliyet gösteriyor. France Elévateur’un dünyada nadir bulunan canlı hatta çalışma ekipmanlarına sahip olduğunu söyleyen Tekno Enerji Satış Müdürü Ali Osman Ateş, firmanın 700 bin volt canlı hattın üzerinde çalışabilen izolasyon sepetlerine sahip olduğunu belirtti. Ateş, “France Elévateur, yaklaşık 40 metre yükseklikteki canlı hatlara güvenli bir şekilde erişimi sağlayan araç üretimi yapıyor. En büyük amaç, elektrik kesimini minimuma indirgeyerek bakım yapmak olduğu düşünüldüğünde bu işi Avrupa’da aktif bir şekilde yürüten ülkelerinde başında Fransa geliyor. Fransa, aynı zamanda Türkiye’nin canlı bakım gelişimi konusunda TEİAŞ ile partnerlik yapıyor.” şeklinde konuştu.

Türkiye pazarındaki ürünlerin üzerinde ekipman taşıyamama sorunu olduğuna değinen Ali Osman Ateş, şöyle devam etti: “France Elévateur ürünlerinde kabin içine istenilen ekipman yerleştirilebiliyor. Lamba bakımı yapanlar lambalarını, elektrik hattı bakımı yapanlar ise kablo kesitleri ya da güvenlik ekipmanlarını koyabiliyor. Firmanın takip edilen bir yapısı var ve bunu da Ar-Ge ekibiyle organize ediyor.”

“Amacımız iş güvenliğine uygun ürünlerin kullanılmasını sağlamak”

“TEİAŞ şu an sadece 2 noktada 2 ekiple beraber canlı bakımı yürütüyor.” diyen Satış Müdürü Ateş, önümüzdeki 5 yıl içerisinde ekip sayısının 12’ye, bölge sayısının ise 6’ya çıkarılmasının hedeflendiğini söyledi. Bu bağlamda makineye ihtiyaç duyulacağını dile getiren Ateş, “Türkiye’de enerji güvenliğinin öncüsü TEİAŞ’tır. Amacımız Avrupa standartlarında iş güvenliği kurallarına uygun ürünlerin Türkiye’de kullanılmasını sağlamak. Canlı bakım işi Türkiye’de çok yeni olduğu için yavaş ve kontrollü bir biçimde hareket etmemiz gerekiyor. Müşterinin ihtiyaçları doğrultusunda kendilerine bilgi desteği sağlıyoruz. UP Makine’nin kabiliyetleri ve France Elévateur’un da imalat yeteneklerini kullanarak güçlü bir birliktelik gerçekleştirdik.” dedi.

“Ürünlerimizi Türkiye’nin koşulları ve ihtiyaçları çerçevesinde özelleştireceğiz”

France Elévateur Özel Ürünler Bölüm Müdürü Laurent Leclerc, nihai kullanıcıların faaliyet gösterdiği bazı işlerin özel olabildiğine değindi. Tren yolları için katener bakımı, canlı hat üzerinde çalışma, tünel inceleme gibi özel alanlar için mühedislik ofisleriyle birlikte ürünler geliştirdiklerini kaydeden Leclerc, UP Makine’yi tercih sebepleri hakkında şu ifadeleri kullandı: “UP Makine ile IPAF’ın düzenlemiş olduğu bir seminerde tanıştık. Biz de bu bölgede yeni pazarlar arayışındaydık. Bu anlamda Türkiye, bizim için mükemmel bir ülke. Irak, İran ve Suriye gibi çevre ülkelere yönelik geleceğe açılan bir kapı. Teknik açıdan eğitimli insan kaynağı, demir-çelik tesisleri, limanları var. Avrupa’da bulduğumuz her türlü kaynağa burada da erişebiliyoruz.”

Eurasia Rail Fuarı’nda ürünlerini ilk kez sergileme fırsatı bulduklarını kaydeden Laurent Leclerc, demo çalışmalarıyla birlikte Türkiye’deki ihtiyaçları karşılama anlamında çalışmalar yapacaklarını söyledi. Leclerc, sözlerine şu şekilde devam etti: “Ürünlerimizi Türkiye’nin koşulları ve ihtiyaçları çerçevesinde özelleştireceğiz. Her ülkenin ihtiyaçları farklı olabiliyor. Bizim de farkımız burada ortaya çıkıyor. Her pazar için esnek tasarımlar yapıyoruz. Bu makineyle yapılacak işin nasıl daha kolay yapılabileceğine odaklanıyoruz.”

Haber, Forum Makina dergisi Mart 2016 sayısında yayımlanmıştır...

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina