Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2016
İş Makinası - Vadistanbul 13 adet Potain kule vinçle yükseliyor
Vadistanbul 13 adet Potain kule vinçle yükseliyor

Artaş Grup, Aydınlı Grup ve Invest Grup tarafından Ayazağa’da toplam 424 bin metrekarelik arsa üzerinde yükselen ve 3 farklı etaptan oluşan Vadistanbul, 13 adet Potain kule vinçle inşa ediliyor. Projede 1.900 konut, 103 bin metrekarelik alışveriş merkezi ve 25 bin 500 metrekare alan üzerine kurulu 5 yıldızlı otelin yanı sıra projeyi şehir merkezine bağlayan bir de havaray hattı bulunuyor.

Türkiye’nin ödüllü mimarlık ofisi İki Design ile A.B.D.’nin dünyaca ünlü projelerine imza atmış SOM Architecture tarafından tasarlanan Vadistanbul, yatay düzlemde her türlü yaşam fonksiyonunu içinde barındıran ilk ve tek karma proje olarak ön plana çıkıyor. Doğayla iç içe bir noktada projelendirilen Vadistanbul, Boğaz’ın sularını taşıyan ve projeyi boydan boya kat eden Sadabad Deresi’yle de farklı bir görünüm kazanıyor. Avrupa Gayrimenkul Ödülleri’nde Avrupa’nın en iyi AVM ve ofis projesi olarak ödüllendirilen Vadistanbul Bulvar’ın, 6.000 araçlık otoparkıyla Atatürk Havalimanı’ndan sonra Türkiye’nin en büyük otoparkına sahiplik etmeyi hedeflediği aktarılıyor.

Her projede olduğu gibi mühendislik hizmeti veriliyor

Türkiye’nin en büyük kule vinç kiralama parkına sahip olduğu belirtilen TeknoVinç, çoklu kule vinç kullanımı sebebiyle konusunda uzman mühendisleri tarafından vinçlerin yerleşimi konusunda projeye mühendislik hizmeti sağlıyor. Bina yüksekliklerinin çok değişken olduğu projede aynı anda 13 makinenin çalışmasından dolayı kritik hale gelen vinç hareketlerinde, yapılan mühendislik çalışması sonucu uyum sağlanarak tüm riskler minimuma indiriliyor.

Artaş Grup bünyesinde bulunan Potain kule vinçlerle TeknoVinç tarafından projeye entegre edilen kule vinçlerin çalıştığı Vadistanbul inşaatında, tüm vinçler için teknik servis ve yedek parça hizmeti sağlanıyor. Ayrıca Artaş Grup tarafından daha önce satın alınan Potain kule vinçlere takviyeler yapılarak projeye uyumlanması da gerçekleştiriliyor.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina