Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2023
İş Makinası - V.İ.S.A. İLE VOLVO İŞ MAKİNELERİNİN YAKIT TÜKETİMİ DE AZALIYOR
V.İ.S.A. İLE VOLVO İŞ MAKİNELERİNİN YAKIT TÜKETİMİ DE AZALIYOR

V.İ.S.A. İLE VOLVO İŞ MAKİNELERİNİN YAKIT TÜKETİMİ DE AZALIYOR

Döküm ve yapı kimyasalları sektörünün önemli tedarikçileri arasında yer alan Çeliktaş Hammadde, iş makineleri alanında 2008’den bu yana Volvo’yu tercih ediyor. Çeliktaş Hammadde Üretim Yöneticisi Tarık Koyuncu, makine bakım süreçlerinde Ascendum ve Volvo ile yakaladıkları avantajlara dikkat çekerken; Ascendum Müşteri Çözümleri Mühendisi Nihat Tekin ise V.İ.S.A. sayesinde minimum yakıt tüketimini ve makinanın her zaman ilk günkü performansıyla çalışmasını hedeflediklerini belirtti.

Çeliktaş Hammadde, 1982 yılında İstanbul’da faaliyete geçtiği yıldan buyana üretim kapasitesini artırarak, günümüzde yıllık 1 milyon ton kuru ve yaş silis kumu üretimi kapasitesine ulaştı.

Farklı üretim ve kalite anlayışıyla, sektörde Türkiye'nin en önemli kuruluşları arasında yer alan Çeliktaş, haftada 7 gün 24 saat, durmadan üretim gerçekleştiriyor. Durmadan çalışan bu tesisteki makinelerin de mümkün olukça arıza yapmaması, ekipman ve ataşman giderlerinin az olması bekleniyor.

Çeliktaş Hammadde Üretim Yöneticisi Tarık Koyuncu, “İş makinelerimizin günde 24 saat boyunca durmadan çalışması ve bu kapasiteyi kaldırabilecek durumda olması gerekiyor” dedi.

2008 yılından beri makine tercihini Volvo’dan yana kullanan Çeliktaş’ın ilk makinesi L90C lastikli yükleyici olmuş. Volvo’nun birçok serisini tesislerinde kullandıklarını belirten Koyuncu, bu süreçte L110F, L120F ve L150H modellerinin ardından son olarak L220H’ı makine parklarına eklediklerini kaydetti.

Makineleri için en büyük gider kaleminin yakıt olduğunu ve Ascendum’un sağladığı V.İ.S.A. bakımlarına bu kapsamda çok önem verdiklerini belirten Koyuncu,

“V.İ.S.A. bakım sürecinde makinenin genel performansını, yakıt giderlerini ve operatörlerin makineleri nasıl kullandığını buradan takip edebiliyoruz. Her bakımda MATRİS raporları bize iletiliyor. MATRİS raporları sonucu Ascendum yetkilileri ile istişareler yaparak sorunun neden kaynaklandığı buluyor ve maliyetleri en aza indiriyoruz” ifadelerini kullandı.

İyi bakım, arızayı oluşmadan yakalayabilmektir

Servis çözümlerinde hız, yedek parça bulunabilirliği ve eğitimli servis teknisyenleri çözümün en önemli bileşenlerini oluşturuyor. “İyi bakım, arızayı oluşmadan yakalayabilmek ve çözüm üretmektir” diyen Ascendum Müşteri Çözümleri Mühendisi Nihat Tekin, bunu çok iyi bildikleri için Volvo İleri Servis Anlaşmalarını geliştirdiklerini söylüyor.

Bu doğrultuda detaylı bakım muayeneleri ile tam kapsamlı bakım hizmeti sunuluyor. Düzenli bakımlarla yakıt verimliliği ve makine performansını sürekli en üst noktada tutmaya odaklandıklarını da vurgulayan Tekin, “V.İ.S.A. sayesinde minimum yakıt tüketimiyle makinenin her zaman ilk günkü performansıyla çalışmasını hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina