Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2020
İş Makinası - Volvo 4500 yükleyici 90 bin saattir saat gibi çalışıyor
Volvo 4500 yükleyici 90 bin saattir saat gibi çalışıyor

TÜRKİYE’NİN EFSANE MAKİNELERİ

Volvo 4500 Lastik Tekerlekli Yükleyici

Dayanıklılığının yanı sıra doğru kullanımı ve bakımı sayesinde uzun yıllardır ülkemiz ekonomisine katkı sağlayan emektar iş makinelerini gündeme taşıdığımız dosyamızın bu sayıda konuğu, Gölcük Belediyesi tarafından kullanılan ve 90.000 saati devirmiş olan, 1983 model Volvo 4500 model lastik tekerlekli yükleyici oldu.

Volvo CE tarafından 1979 ila 1986 yılları arasında üretilen 4500’de, 186 hp gücünde Volvo TD 70 H model dizel motor bulunuyor. Yaklaşık 14 ton çalışma ağırlığındaki makine, sürüş konforu sağlayan powershift şanzımana ve zorlu zeminlerde çekiş kabiliyetini arttıran %100 etkili diferansiyel kilidine sahip.

Volvo İş Makinaları’nın Türkiye distribütörü Ascendum Makina yetkililerine, makinenin durumunu ve bu etkileyici ömür sürecinin sırlarını sorduk.

Makine hangi alanda kullanılıyor?

1983 model Volvo 4500 makinemiz, Gölcük Belediyesi’nde hazır malzeme yükleme işleminde tam 37 yıldır aktif olarak kullanılıyor. 90 bin saatte olan makinenin periyodik bakımlarının ve revizyonlarının düzenli olarak yapılması hala kullanılır durumda olmasının en önemli sebepleridir. Volvo kalitesini ve sağlamlığını tam olarak yansıtan makinenin bakımlarının yetkili servis tarafından gerçekleştirilmesi de uzun ömürlü sağlayan bir diğer etken olarak sayılabilir.

Makinenin durumu nedir?

Bir iş makinesinin ömrünü belirleyen temel unsurlar; makinenin çalıştığı işletmedeki verimliliği, sürekli çalışır durumda olması ve tabii ki makinenin düşük işletme giderleridir. Bu değerler beklentiyi karşılamadığında ya da alternatif bir makineye göre daha düşük olduğunda makine ömrünü tamamlamış olur.

Tüm bunlar doğrultusunda, Volvo 4500’ün Gölcük Belediyesi’nde 1983 yılından beri az arıza yapması nedeni ile minimum yatış süreleri, makinenin yüksek üretkenliği, Volvo markasının sunduğu ürün kalitesi ve operatörün kullanım ergonomisi ile daha uzun yıllar kurum çatısı altında çalışmaya devam edeceğini gösteriyor.

Bu ölçüde verim alınabilmesinin sırrı nedir?

Yetkili servis performansı da Volvo 4500’ün bu kadar uzun bir süre işletmede tutulmasında önemli rol oynuyor. Servis, işletme ve operatörün birlikte ortak yaklaşımı sayesinde makinenin bakımları aksatılmadan işte kalması sağlanıyor. Ascendum Makina satış sonrası biriminin müşteri odaklı yaklaşımı da sürece olumlu katkıda bulunuyor.

Bunlar haricinde Gölcük Belediyesi yetkililerinin makine bakım ve tamiratlarında yalnızca orijinal yedek parça tercih etmeleri de makinenin uzun yıllar çalışabilir durumda olmasına olumlu etki ediyor. Makineye olan yaklaşımda herhangi bir değişiklik olmaması halinde Volvo 4500’ün daha uzun yıllar Gölcük Belediyesi’nde çalışmaya devam edeceği söylenebilir.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina