Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2017
İş Makinası - Volvo, 75.000’inci belden kırma kamyonunu kutluyor
Volvo, 75.000’inci belden kırma kamyonunu kutluyor

Dünyada bugüne kadar üretilen tüm belden kırma kamyonların yarısını ürettiği belirtilen Volvo, 75.000’incisini banttan indirmenin haklı gururunu yaşıyor.

Belden kırma kamyon konseptinin icadının üzerinden yarım yüzyılı aşkın bir süre geçmiş olmasına rağmen, bu Volvo kamyonların 50.000’den fazlasının halen dünya genelinde aktif olarak çalıştığı belirtiliyor.

75.000’inci belden kırma kamyon olan yeni nesil ful süspansiyonlu A45G, ilk model olan DDR631’in (diğer adıyla Gravel Charlie) 1966’da üretildiği İsveç Braas’taki Volvo tesislerinde, geçtiğimiz Haziran ayı içerisinde üretildi. Makine, Norveç’teki Leonhard Nilsen & Sonner AS firmasına teslim edildi.

51 yıldır durmayan gelişim

İlk modelden bu yana geçen 51 yıl içerisinde Volvo, belden kırma kamyonlarının kapasitelerini ve özelliklerini önemli ölçüde arttırdı. Öyle ki, ilk model olan 15 ton kapasiteli Gravel Charlie, bugünün 55 tonluk A60H modelinin kasasına sığabiliyor.

Kasa ile kabini birleştiği bağlantı noktasının zaman içerisinde yükseltilmesi, daha iyi denge ile birlikte zemindeki büyük engellere karşı avantaj sağlıyor.

Hidro-mekanik dönüş özelliği, yüksek hızlarda dahi, daha dengeli sürüş imkânı tanıyor. %100 diferansiyel kilidi ve 6x4 ile 6x6 sürüş arasında otomatik geçiş özelliği, sadece her türlü zeminde çalışma imkânı değil, aynı zamanda daha az aşınma ve azami yakıt verimliliği sağlıyor.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina