Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2018
İş Makinası - Volvo, elektrikli iş makinelerine yönelik çalışmalarına hız verdi
Volvo, elektrikli iş makinelerine yönelik çalışmalarına hız verdi

Volvo İş Makineleri, Berlin'de düzenlenen Volvo Group İnovasyon Zirvesi’nde, elektrikli kompakt lastikli yükleyicisi LX2’nin prototipini gözler önüne serdi. LX2; sıfır egzoz emisyonu, gürültü seviyesindeki kayda değer azalma, geliştirilmiş verimlilik ve azaltılmış işletme maliyeti özellikleriyle ile dikkat çekiyor.

Geleceğin şehirlerine yönelik altyapı ve nakliye çözümlerinin ön plana çıktığı etkinlikte, yeni konseptlerin artırılmış nakliye verimliliği, azaltılmış çevresel etki ve geliştirilmiş trafik güvenliği ile toplum üzerinde nasıl olumlu bir etki yaratacağına odaklanıldı.

8 saatlik kesintisiz çalışma süresi

Akademisyenler, politikacılar, sektör uzmanları ve medya temsilcilerinin katılımıyla bu yıl dördüncüsü düzenlenen Volvo Group İnovason Zirvesi’nde LX2 ile birlikte otonomi ve elektromobilite alanındaki diğer yenilikler de tanıtıldı. Geçtiğimiz yıl tanıtılan tam elektrikli kompakt ekskavatör EX2 ve şirketin elektrikli şantiye araştırma projesi de zirve katılımcılarının yoğun ilgisiyle karşılandı.

Bir araştırma projesinin ikinci nesil prototipi olan LX2 henüz ticari olarak satılmıyor. Makinede içten yanmalı motorun yerine bir lityum iyon akü bulunuyor. Akü, altyapı çalışmaları ve çevre düzenlemesi gibi en yaygın uygulamalarda makineyi sekiz saat çalıştırmaya yetecek kadar elektrik enerjisi depolayabiliyor. Yürüyüş ve hidrolik sistemi tahrik eden iki bağımsız elektrik motoru ile makinenin verimliliği artırılmış.


“Sektörün geleceği olan elektrifikasyona yatırım yapıyoruz”

Volvo’nun zirvede tanıttığı elektrikli şantiye araştırma projesi, taş ocağı ve agrega endüstrisindeki karbon emisyonlarını %95'e ve toplam sahip olma maliyetini ise %25'e varan oranda azaltarak yeni bir çağ açmayı hedefliyor. Volvo ve müşterisi Skanska Sweden, İsveç'in Göteborg yakınlarındaki Skanska’nın Vikan Kross ocağında, on haftadır gerçek bir üretim ortamında elektrik şantiye çözümünü test ediyor. Sistem, HX2 otonom, akü-elektrikli yük taşıyıcı, LX1 hibrid lastikli yükleyici ve EX1 kabloya bağlı ekskavatör dahil olmak üzere prototip elektrik ve otonom makineleri içeriyor.

Volvo İş Makineleri Teknoloji Kıdemli Başkan Yardımcısı Patrik Lundblad, bu alandaki çalışmalarını şöyle açıklıyor: “Sektörümüzün geleceğini temsil eden elektrifikasyon; iş makinelerinin çok daha temiz, sessiz ve verimli olmasını sağlayacak. Şu anda üstel teknoloji büyümesi dönemindeyiz ve bir paradigma kaymasının başlangıcındayız. Volvo’da artan makine performansına, verimliliğe, güvenliğe ve sürdürebilirliğe katkıda bulunarak müşterilerimize ve çevreye fayda sağlayacak elektromobilite, otomasyon ve bağlantılı teknolojiler geliştiriyoruz. Gelecek ürünlerimiz ve hizmetlerimiz sürdürülebilir bir toplum inşa etmede önemli bir rol oynayacaktır.”


Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina