Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2017
İş Makinası - Volvo Group, yeşil çözümler için İsveç ve Fransa arasında köprü oldu
Volvo Group, yeşil çözümler için İsveç ve Fransa arasında köprü oldu

İsveç Başbakanı ve Fransa Cumhurbaşkanı dijital dönüşüm ve yeşil çözümler için Volvo Group’un Genel Merkezi’nde stratejik ortaklık imzaladı.

İsveç Başbakanı Stefan Löfven ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Volvo Group’un İsveç’teki Genel Merkezi’ni ziyaret ederek inovasyon, dijital dönüşüm ve çevreye duyarlı çözümler üretilmesi için iki ülke arasında stratejik ortaklık imzalandı. Ziyaret sırasında Volvo Group'un Başkanı ve CEO'su Martin Lundstedt ile bir araya gelen liderler, Volvo’nun ürettiği yüzde 100 elektrikli kompakt ekskavatör EX2, otonom çöp kamyonu ve elektrikli otobüs gibi son teknoloji ürünleri de inceledi.

EX2 modeli iki ülke arasındaki işbirliğinin en güzel örneği
Ziyarette öne çıkan EX2 modelinin prototipi, Elektromobilite Uzmanı ve Volvo Construction Equipment EX2 Proje Lideri Ahcène Nedjimi tarafından iki lidere tanıtıldı. Konu ile ilgili açıklama yapan Nedjimi, “Model ile canlı bir gösteri yapabilmek ve EX2’yi Fransa ve İsveç liderlerine sunabilmek benim için büyük bir onurdu. İki ülke arasındaki işbirliğinin ve inovasyonun konuşulduğu bu ortamda, bu modelin özellikle vurgulanması çok önemliydi çünkü EX2 modeli iki ülke arasındaki işbirliğinin uygulamadaki en iyi örneği. EX2 modeli, Volvo CE’nin Fransa hükümeti ve Fransa’daki çeşitli finansman kuruluşlar tarafından kısmen finanse edilen ELEXC projesinden bir model. Prototip Fransa-Belley’de üretildi. Bu bilgiyi Başkan Macron’a söylediğimde çok gururlandı.” dedi.

Kısmen Fransa hükümeti desteği ile Volvo Group tarafından üretilen EX2 yüzde 100 elektrikli kompakt ekskavatörün geleneksel muadillerine kıyasla sıfır emisyon, 10 kat daha yüksek verimlilik, 10 kat daha düşük gürültü seviyesi sunduğu ve alım maliyetlerini azalttığı belirtiliyor. Modelin prototipinin de dünyanın ilk tam elektrikli kompakt ekskavatör prototipi olduğu düşünülüyor. EX2 şu anda bir araştırma projesinin parçası ve henüz piyasada mevcut değil.

Yeşil çözümler bu işbirliği ile yaygınlaşacak
İki liderin Volvo Genel Merkezi’nde imzaladığı stratejik ortaklığın, daha çevreye duyarlı ve daha yenilikçi bir Avrupa Birliği için iki ülke arasındaki işbirliğini arttırması bekleniyor. Anlaşmanın dört alanı kapsadığı belirtiliyor:

1- Taşımacılık sektörü, temiz enerji üretimi ve akıllı şehirlerin kurumu için çevreye duyarlı çözümler

2- İlkim değişikliklerini iyileştirmek için finansman

3- Dijital dönüşümü sağlama, akıllı endüstrileri kurma ve yeni teşebbüslere yardımcı olma

4- Sağlık ile ilgili alanlarda inovasyonlar

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina