Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2020
İş Makinası - Volvo ile mermer ocaklarında 4 mevsim yüksek performans
Volvo ile mermer ocaklarında 4 mevsim yüksek performans

Volvo ile mermer ocaklarında 4 mevsim yüksek performans

Volvo iş makinelerinin Türkiye distribütörü olan Ascendum Makina, uzun yılladır mermer ocaklarının en çok tercih edilen tedarikçileri arasında yer alıyor. Bunda makinelerin bu zorlu koşullarda sağladığı yüksek performansın yanı sıra yakıt tüketimi başta olmak üzere toplam sahip olma maliyetlerinde sağlanan avantajların ve etkin servis hizmet desteğinin etkili olduğu belirtiliyor.

Mermer sektörünün ihtiyaçları çerçevesinde geliştirilen ve Volvo’nun bu alanda pazar lideri olduğu L350HM, L220HM ve L180HM lastikli yükleyicilerle birlikte EC480 ve EC380 paletli ekskavatör de ocaklarda yoğun olarak kullanılıyor.

Volvo ayrıca A25, A30, A35 ve A40 belden kırma kaya kamyonu modelleriyle mermer sektörüne dört mevsim, her koşulda kesintisiz çalışabilme avantajı sağlıyor.

Mermerin Efendisi yükleyiciler

Özellikle L180HM ve L220HM de bulunan, blok mermer sektörü için dizayn edilmiş, sadece Volvo ya özgü olan Tork Paralel Bom sistemi, blok mermeri makinanın ağırlık merkezine daha yakın tutarak operatörlere eşsiz bir deneyim ve yüksek performans sunuyor.

Optishift şanzıman sayesinde sahanın ve operatörün ihtiyaçlarına göre vites seçimi ile maksimum güç ve yakıt ekonomisini bir arada sunmaktadır. Lock-up teknolojisi gerekli durumlarda Tork konvertörünü devre dışı bırakarak %10-20 yakıt tasarrufu sunmaktadır. Aynı zamanda ileri geri yüklemelerde “Reverse by Braking” özelliği ile frene basmaya ihtiyaç duymadan (önceden belirlenen hızlarda) yön değiştirmeye imkân sunar ve bu sayede daha uzun şanzıman ve diferansiyel ömürleri sağlanmış olur.

Tüm Volvo motorların düşük devirlerde yüksek tork üreterek, sınıflarındaki en düşük yakıt sarfiyatını sunduğu ifade ediliyor. Ayrıca L180HM, L220HM, A35 ve A40, EC480 ve EC380 modellerinde Volvo’nun son teknoloji ürünü aynı D13 model motor kullanımı sayesinde, şantiyelerin zor koşullarında, tek model motor sayesinde eşsiz bir uyum, yedek parça stok bulundurma konularında maliyet ve zaman avantajı sağlamış oluyor.

Tüm Volvo lastikli yükleyici ve ekskavatörlerde standart olarak sunulan yağ banyolu ön hava filtresi sayesinde motora toz girişinin minimize edildiği ve böylece motor ömrünün önemli ölçüde artırıldığı vurgulanıyor.

Zorlu koşulların dayanıklı ve yüksek performanslı ekskavatörleri

Volvo EC380 ve EC480 paletli ekskavatörler güçlendirilmiş dayanıklı yapılarıyla mermer ocaklarının zorlu şartlarında dahi yüksek performans vadediyor. Yüksek çekme dayanımlı çelikten üretilen ağır hizmet tipi bom ve arm doğa ile mücadelede güvenilirliği arttırıyor. Birbiriyle uyumlu şekilde çalışan güçlü Volvo motor ve gelişmiş hidrolik sistemi sayesinde makinelerin performansıyla birlikte yakıt verimliliğinin de arttığı belirtiliyor.

Mermer ocaklarında verimlilik ve düşük maliyet en önemli konudur. Volvo marka iş makinaları çok uzun yıllardır kullandığı öncü teknolojiler ile düşük yakıt sarfiyatları, 500 saatte yapılan periyodik bakım aralıkları, muadillerine göre 8 kat daha uzun kuru kâğıt filtre ömürleri, düşük arıza oranları “yüksek işte kalma süreleri” sunmakta ve bu sayede maliyetleri düşürmektedir.

Özel tasarım, operatör konforunu ve güvenliğini ön planda tutan basınçlı kabin tasarımları ile operatörlerin beğenisini ve tercihini kazanarak, gün boyu çalışırken keyifli vakit geçirmelerini sağlar.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina