Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2022
İş Makinası - Volvo İş Makinaları’ndan 2021’de güçlü performans
Volvo İş Makinaları’ndan 2021’de güçlü performans

Volvo İş Makinaları’ndan 2021’de güçlü performans

Volvo İş Makinaları (Volvo CE), Çin haricinde dünyanın hemen her bölgesinde devam eden güçlü makine ve servis talebinin ışığında, 2021 yılı genelindeki gelirlerini, önceki yıla kıyasla %13 oranında artırarak 92.031 milyon SEK’e (yaklaşık 9,8 milyar dolar) taşıdı.

Volvo CE, özellikle Avrupa, Kuzey Amerika ve Güney Amerika'da güçlü altyapı yatırımları ve hizmetlerden elde edilen gelirlerindeki artışla büyümesini sürdürdü. Çin'deki düşüşün ise geçen yılki yüksek satış seviyelerinin ardından ekskavatör pazarının doymuş olmasından ve bölgedeki inşaat ve altyapı yatırımlarındaki genel yavaşlamadan kaynaklandığı belirtiliyor.

Firmanın, 2021 yılının 4. çeyreğinde net satışları ise %5 artarak 21.812 Milyon SEK (yaklaşık 2,3 milyar dolar) oldu. Öncelikle Çin pazarındaki düşüşün etkisiyle son çeyrekte alınan küresel siparişlerin %24, teslimat rakamlarının ise %18 azaldığı açıklandı.

Küresel pazarın durumu

Volvo CE’nin açıklamalarına göre Avrupa pazarında, yüksek düzeydeki altyapı yatırımları ve kiralama segmentindeki toparlanmanın rüzgarıyla %27 gibi güçlü bir büyüme yaşandı. Kuzey Amerika'nın büyümesi (%23) ticari gayrimenkul yatırımları ve güçlü konut inşaatı ile desteklenirken, Güney Amerika'nın %65'lik artışı büyük ölçüde emtialara yönelik yüksek talepten kaynaklandı.

Bununla birlikte, dünyanın en büyük inşaat ekipmanı pazarı olan Çin, %1'lik bir düşüş yaşarken, Asya'daki diğer tüm bölgeler, özellikle Kore ve Güneydoğu Asya, %19 büyüyen pazarın tadını çıkardı.

İlk 20 tonluk elektrikli ekskavatör Asya’ya

2021'in son aylarında, Güney Kore'deki fabrikadan Asya pazarı için 20 tonluk EC230 elektrikli ekskavatörün ilk sevkiyatı yapıldı ve bu, Volvo CE'nin elektrikli geleceği için bir başka önemli kilometre taşını oluşturdu.

Şirketin kompakt elektrikli makineleri olan ECR25 elektrikli ekskavatör ve L25 elektrikli tekerlekli yükleyicinin satışları, geçen yıl Volvo CE'nin bu makinelerden toplam 321 adet teslim etmesiyle önemli pazarlarda devam etti. Yeni konsept otonom elektrikli tekerlekli yükleyici Volvo LX03'ün ortaya çıkması, şirketin dünyayı karbondan arındırma yönündeki kararlılığının bir göstergesi oldu.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina