Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2021
İş Makinası - Volvo İş Makinelerinin küresel gelirleri %11 arttı
Volvo İş Makinelerinin küresel gelirleri %11 arttı

Volvo İş Makinelerinin küresel gelirleri %11 arttı

Volvo İş Makineleri (Volvo CE), en önemli pazarları arasında yer alan Çin'deki daralmaya rağmen, diğer bölgelerde güçlü bir performans göstererek, 2021'in üçüncü çeyreğinde gelirlerini %11 arttırdı.

Gerek altyapı yenilemelerine gerekse geleceğin daha sürdürülebilir ürünlerine yönelik devam eden yüksek yatırım seviyeleri sayesinde net satışlarını 202’ye kıyasla %11 oranında artıran Volvo CE, yılın üçüncü üç aylık döneminde 19.638 milyon SEK (yaklaşık 2,3 milyar dolar) ciro elde etti. Bu dönemde, firmanın Volvo marka ürünlerine aldığı yeni siparişler aynı seviyede kalırken, teslimatları ise Çin’deki yavaşlamadan dolayı %9 azaldı.

Küresel pazarda neler oluyor?

Firmadan yapılan açıklamaya göre hem Avrupa hem de Kuzey Amerika pazarlarında, devam eden güçlü altyapı yatırımları ve konut inşaatı faaliyetleri sayesinde iş makinelerine olan talep arttı. Çin hariç Asya, özellikle Güney Kore ve Güney Doğu Asya'da da olumlu gelişmeler yaşandı.

Son birkaç yıldır inşaat ekipmanlarına yönelik yüksek talep olan Çin’de ise hükümet yatırımlarının azalmasına paralel olarak inşaat faaliyetleri de yavaşladığı için iş makinesi siparişleri %26 oranında azaldı.

Bununla birlikte küresel tedarik zinciri kapasitesinin tahmin edilememesi ve devam eden Covid-19 salgını, iş makineleri için genel bir pazar tahmini yapmayı oldukça zorlaştırıyor.

En geniş elektrikli makine yelpazesi

Volvo CE Başkanı Melker Jernberg zorluklara rağmen elde ettikleri olumlu sonuçlarla ilgili olarak şunları söyledi: “Sektör genelinde tedarik ve teslimat kısıtlamalarına ilişkin zorluklara rağmen, Volvo CE'nin gerçek bir küresel lider olarak gücü, bugünün üç aylık sonuçlarında açıkça görülüyor. Çin'deki satışlar düşerken, diğer bölgelerdeki satışların gücü, en yüksek performansta kalmamızı sağladı. Bu çeyrek aynı zamanda, daha parlak bir gelecek inşa etmeye güçlü bir şekilde odaklanmamızı sağlayan birkaç heyecan verici lansman ve etkinlikle, sürdürülebilir güce odaklandığımızı gösterdi.

Bu dönemde üç yeni elektrikli kompakt makinenin piyasaya sürülmesi ve dünyanın ilk fosilsiz çelik prototip aracının ortaya çıkmasıyla birlikte, Volvo CE artık sadece ticari olarak mevcut en geniş elektrikli makine yelpazesine sahip üretici olmakla kalmıyor; aynı zamanda tedarik zinciri boyunca daha sürdürülebilir ürün, hizmet ve süreçleri geliştirme yolunda geleceğe doğru büyük adımlar atıyor.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina