Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2015
İş Makinası - Volvo Operators Club 2015 Türkiye finali gerçekleştirildi
Volvo Operators Club 2015 Türkiye finali gerçekleştirildi

Volvo İş Makinaları tarafından düzenlenen Operators Club’ın Türkiye finali, 25 Temmuz’da Ascendum Makina’nın Tuzla Orhanlı’daki tesislerinde yapıldı. Büyük heyecana sahne olan yarışmalar sonucunda en iyi dereceyi elde eden 2 operatör, Eylül ayında İtalya’da gerçekleşecek büyük finalde Türkiye’yi temsil edecek.

14 ülkede 12 binden fazla üyeye sahip Operators Club, bu yıl ilk defa Türkiye’deki operatörlerle bir araya geldi. 30 Mayıs tarihinde Trabzon’da start alan organizasyon; toplam 10 il, 11 lokasyonda düzenlendi. Final yarışmasında Ascendum Makina’nın Türkiye pazarına sunmaya hazırlandığı yeni Volvo EW180E lastikli ekskavatör kullanıldı.

Yarışma hakkında açıklamalar yapan Ascendum Makina Satış Destek Mühendisi Murat Görsen Üste, “Operators Club, başlangıcından sonuna kadar keyifli ve heyecanlı geçti. Toplamda 400’e yakın operatör katılım gösterdi. Bunların içerisinden en iyi dereceyi yapan ilk 6 operatörümüzü İstanbul’da misafir ettik ve düzenlediğimiz final oyunuyla ilk 2’yi seçtik. Bu yarışma operatörler için de bir değişiklik oldu. Rutin çalışma alanlarından çıkıp yetenekleriyle eğlenceyi birleştirme fırsatı yakaladılar. Final ayağında makine tonajını büyütmek ve oyunla uyumlu hale getirmek için EW180E’yi tercih ettik. Böylece makinemizi de tanıtmış olduk. Gelecek sene de bu yarışmaya devam etmeyi düşünüyoruz.” dedi.

Yarışmada birinci olan Fuat Demiray yaptığı açıklamada, “İstanbul’da Tuzla Belediyesi bünyesinde çalışıyorum. 10 yılı aşkın bir süredir operatörlük yapıyorum. Genelde ekskavatör kullanıyorum. Bu yarışmada hassasiyet ve dikkat ön plandaydı. Milimetrik hesaplar yaparak yarıştık. Ben de bu yarışma sayesinde kendimi ispatlamış oldum. Zaten iyi operatör, hassas işleri iyi bir şekilde yapan operatördür. İtalya’da da derece yapmak istiyorum. Fazla zorlanacağımı düşünmüyorum.” şeklinde ifade etti.

Yarışma İkincisi Mehmet Bolat ise, Yarışmaya Hatay’dan katıldım. Atak Hafriyat’ta operatörlük yapıyorum. Yaklaşık 30 yıllık bir geçmişim var. Ekskavatör, loder, beko loder, greyder gibi çeşitli makineler kullanıyorum. Final yarışmasında ilk sırada yarıştığım için biraz stresliydim. Malzemelerin kırılıp kırılmayacağını kestirmek zordu. En güzel yanı ise yeni bir makineyle yarışmaktı. Yıllardır bu sektörde olduğum için İtalya’da kullanacağım makine bana yabancı gelmeyecek. Tüm makinelerde yetenekliyim. Orada Türk bayrağını iyi bir şekilde temsil edeceğim. Bence iyi bir operatör olmak için çok dikkatli olmak gerekiyor. Özellikle tesviye, şev kesme ve kanal kazı işlerinde hassas olmak önemli.” diye konuştu.

Haberin videosunu https://youtu.be/dw8O2s5z70E adresinden izleyebilirsiniz...

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina