Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2018
İş Makinası - Volvo Penta, EU Stage V standartlarına şimdiden hazır
Volvo Penta, EU Stage V standartlarına şimdiden hazır

Dünya genelindeki 750’yi aşkın yetkili hizmet merkezi aracılığıyla çok çeşitli alanlarda faaliyet gösteren Orijinal Ekipman Üreticilerinin (OEM) dizel motor ihtiyaçlarına çözüm sağlayan Volvo Penta, EU Stage V egzoz emisyon standartlarını karşılayan, 143 ila 770 HP güç aralığındaki D5, D8, D11, D13 ve D16 modelleri başta olmak üzere geniş ürün yelpazesini fuarda sergileyecek.

Çeşitli egzoz arıtma sistemleriyle donatılan bu dayanıklı ve yüksek performanslı motorların kullanıcılara yüksek işte kalma süresi ve yüksek yakıt verimliliği ile birlikte montaj, bakım ve kullanım kolaylığı sağlayacağı vurgulanıyor.

AB ülkelerinde 2019’dan itibaren geçerli olacak Stage V standartlarıyla birlikte artık 19 kW altı ve 560 kW motorların da bundan böyle sınırlandırmaya dahil edileceği; Stage IV ’te toplam kütlesiyle sınırlandırılan partikül emisyonun artık partikül sayısı bazında da kısıtlanacağı belirtiliyor.

D13

Yeni serinin en büyüğü olan çift turbo şarjlı ve common rail yakıt sistemine sahip D16 ile yüksek güç yoğunluğu, düşük yakıt tüketimi ve 1.000 devirden itibaren dahi yüksek tork sağlanıyor. Gelişmiş SCR sistemi sayesinde, DPF olmadan sınıfının en kompakt çözümlerinden biri olarak tanımlanıyor.

Common rail yakıt enjeksiyon sistemi ve sabit geometrili turbo ile yüksek yakıt verimliliği sağladığı kaydedilen D5, D8, D11 ve D13 modellerindeki gelişmiş ısı yönetimi sayesinde egzoz gazının, arıtma sistemine (DOC, SCR, DPF ve ASC’den oluşuyor) geldiğinde ideal sıcaklığa ulaştığı belirtiliyor. Bu sistemlerin çalışma esnasındaki pasif rejenerasyonu en üst seviyeye taşıyarak iş kaybının önüne geçtiği vurgulanıyor.

D8

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina