Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2014
İş Makinası - Volvo Penta, Türkiye’deki yedek parça satışlarını ikiye katladı
Volvo Penta, Türkiye’deki yedek parça satışlarını ikiye katladı

Türkiye’de her geçen gün artan ürün popülasyonunu etkin satış sonrası hizmet anlayışı ile bir araya getiren Volvo Penta, son dört yıl içerisinde yedek parça satışlarını yaklaşık iki katına çıkararak 6 milyon Euro’nun üzerine taşıdı.

Firmanın, 2011 yılında 3,4 milyon Euro olan yedek parça cirosu, 2012’de 4,4 milyon Euro’ya, 2013 yılında ise 6 milyon Euro’ya ulaşarak üç yıl içerisinde yüzde 85 oranında artış gösterdi. 2014 yılı için öngörülen yüzde 10’luk artış ile birlikte dört yıl genelinde satışlardaki artış oranının yüzde 100’ü bulması bekleniyor.

Bu kayda değer artışa katkı sağlayan birçok etken olduğunu belirten Volvo Penta Yedek Parça Satış Sorumlusu Kadir Fırat, “Stratejik kampanyalar, etkin yedek parça stok yönetimi, satış sonrası hizmetlerdeki uyumlu çalışma ve bayi geliştirme stratejilerimiz bu artışta önemli birer rol oynamıştır.” dedi. Kadir Fırat, müşterilerinin verimliliklerini en üst düzeyde tutmalarını sağlayan Volvo Penta servis anlaşmalarında da 2011 yılından bu yana yüzde 40’lık bir artış gerçekleştiğini sözlerine ekledi.

Volvo Penta Yedek Parça Müdürü Orhan Akçiçek de, bu süre zarfında bayi yönetim sistemlerini de geliştirdiklerini belirterek, yeni sistemin bayileriyle daha yakın olarak ilişkilerini geliştirmelerine olanak sağladığını ifade etti.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina