Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2023
İş Makinası - VOLVO PENTA VE UIG’DEN ELEKTRİK ENERJİSİ İŞBİRLİĞİ
VOLVO PENTA VE UIG’DEN ELEKTRİK ENERJİSİ İŞBİRLİĞİ

VOLVO PENTA VE UIG’DEN ELEKTRİK ENERJİSİ İŞBİRLİĞİ

Volvo Penta, OEM'lerle birlikte pil enerjisi depolama (BESS) sektörüne stratejik girişini duyurduktan çok kısa bir süre sonra, ABD ve uluslararası pazarlara yönelik olarak Utility Innovation Group (UIG) firmasıyla bir ortaklık açıkladı. İki şirket, yenilenebilir rüzgâr ve güneş enerjisinin kullanımını maksimize etmek için pil enerjisi depolama ve entegrasyonu yoluyla güç şebekesi güvenilirliğini ve dirençliliğini artırmak için işbirliği yapacaklar.

Kuzey Carolina, Raleigh merkezli olan UIG, güç şirketlerine ve büyük enerji kullanıcılarına daha sürdürülebilir ve dirençli şebeke kurmalarına yardımcı oluyor. Volvo Penta'nın yapılandırılabilir ve ölçeklenebilir pil enerjisi depolama alt sistemleri, UIG'nin planlarında önemli bir rol oynayacak.

Nihai hedef: dirençli ve kablosuz bir şebeke

Volvo Penta, UIG ile yakın işbirliği yaparak, ölçeklenebilir pil enerjisi depolama modüler düğümlerine alt sistemleri adapte etmek ve entegre etmek için çalışacak, nihai olarak dirençli ve karbonsuz bir şebeke tasarlamayı hedefliyor.

UIG'nin temeli, dağıtılmış enerji kaynakları (DER), mikro şebekeler, veri merkezleri ve güç sistemleri alanındaki kapsamlı deneyim ve bilgi üzerine inşa edilmiş ve büyük ölçekli BESS uygulamalarının potansiyeline odaklanıyor. Ayrıca, elektrikli hizmet şirketleri, endüstriyel operasyonlar ve veri merkezleri gibi güvenilir güç sistemleri talep eden ana oyuncularla güçlü bağlantılara sahip bulunuyor.

UIG Başkanı Derek Tugwell, işbirliği hakkında şunları söyledi: “Pil depolama pazar stratejimizi değerlendirirken tüm seçenekleri göz önünde bulundurduk ve Volvo Penta'nın teknik yeterliliği üstün geldi. Başarımız için önemli bir unsur, dünya genelinde otobüsler, kamyonlar ve inşaat ekipmanları için inanılmaz derecede enerji yoğunluğuna sahip batarya elektrikli tahrik sistemleri oluşturmak için bir araya getirilen Volvo Group'un ortak e-mobilite ve ekipman mimarisi. Volvo Penta'nın tedarik, araştırma ve geliştirme yatırımları ve mühendislik yetkinliği son derece sağlam bir teknoloji platformu oluşturuyor ve şebekenin en zorlu sorunlarıyla başa çıkmak için hazır hale getiriyor.

Volvo Penta'nın sistem sağlayıcı yaklaşımının, batarya tasarımından OEM'lerin batarya enerji depolama sistemleri için alt sistem desteğine kadar tüm değer zincirini kapsadığı, güvenlik ve performans standartlarını karşıladığı belirtiliyor.

Volvo Penta’nın, batarya enerji depolama alt sistemlerinin temelinde, ortaklarının derin şebeke operasyonu ve uygulama uzmanlığının bulunduğunu belirten Volvo Penta Kuzey Amerika Sanayi Başkan Yardımcısı Darren Tasker; “İşbirliğimiz, UIG'nin özel segmentlere gelişmiş güç sistemleri dağıtmanın ayrıntılarına ilişkin geniş deneyimini sağlarken, hızla ölçeklendirme için hafif, başlangıç aşamasında bir çalışma yöntemi sunuyor” ifadelerini kullandı.

Geleneksel şebeke işlemlerinden toplumun beklediği güvenilirliğin feda edilemeyeceğini, bu sebeple tamamen karbonsuz bir şebekenin peşinde koşmanın değerli ancak karmaşık bir çaba olduğunu vurgulayan UIG'nin Kurucusu ve CEO'su Sidney Hinton.

Şebeke evrimleştikçe ve büyük enerji kullanıcıları hızla "prosumer" haline geldikçe, sürekli olarak yeni türlerde güç sistemlerine yatırım yapılırken, yenilikçi çözümlere ihtiyaç duyuluyor. Entegrasyon deneyimimiz, Volvo Penta'nın etkileyici çözümüyle birleştiğinde, bizlere önemli bir pazar avantajı sağlıyor ve ekiplerimize, dünya genelinde elektrik şebeke altyapısının geleceğini şekillendirmeye olanak tanıyor" dedi.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina