Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2019
İş Makinası - Volvo Trucks'tan İstanbul Havalimanı’na 5 adet itfaiye kamyonu
Volvo Trucks'tan İstanbul Havalimanı’na 5 adet itfaiye kamyonu

Volvo Trucks Türkiye distribütörü Temsa İş Makinaları, İGA’nın İstanbul Havalimanı’nda kullanması için 4’ü yangın müdahale aracı, 1’i ise yer hizmetleri aracı olmak üzere 5 adet Volvo Trucks FMX 6x6 model tahrik sistemli kamyon satışı gerçekleştirdi.

Temsa İş Makinaları’nın distribütörlüğünü yürüttüğü Volvo Trucks, İstanbul Havalimanı’na (İGA) 5 adet Volvo Trucks FMX 6x6 kamyon teslimatı gerçekleştirdi. Havaalanı koşullarına göre modifiye edilen ve üstyapı uygulamaları için düzenlenen araçlar, Volkan İtfaiye’nin yangın söndürme donanımını entegre etmesinin ardından İGA’ya teslim edildi.



Çift kabin olarak tercih edilen ve terzi usulü üretilen araçlarda D13K540 13 litre-540HP Euro6 motoru ile birlikte tam otomatik Powertronic şanzıman ve buna uygun PTO kullanıldığı belirtildi. İtfaiye araçlarına daha uygun olacak şekilde dingil mesafesi standart 4600 mm’den 5100 mm’ye uzatıldı, şasi üzerindeki komponentler müşteri ihtiyacına göre yeniden konumlandırıldı. Araçlarda ayrıca 395/85 R20 tek tip büyük lastikler kullanıldı.

Konuyla ilgili düzenlenen araç teslim törenine ise İGA Hava Tarafı Operasyon Direktörü Ozan Karakış, Volkan İtfaiye Genel Müdürü Yaşar Tecim ve Temsa İş Makinaları Kamyon Grup Satış Müdürü Kıvanç Kızılkaya katılım gösterdi.

Hız, güvenlik ve araziye uygunluk

Kamyonların, Uçak Kurtarma ve Yangınla Mücadele ekibi olan ARFF’nin uçak, bina ve tesis yangınlarında kullanımı için alındığını belirten İGA Hava Tarafı Operasyon Direktörü Ozan Karakış  “Havaalanlarında meydana gelen hava aracı kaza kırım ve yangın olaylarına müdahale süresi çok kritik bir kriterdir. İhbarın alınmasından itibaren 3 dakika içerisinde müdahale edilmesi zorunludur. Araçların taşıdığı yüksek miktardaki su ve yangın söndürme köpüğü, olayların kaplamalı yüzeyler dışında arazi şartlarında da meydana gelebilecek olması, aracın çok kısa sürede azami hıza çıkmasını ve arazi şartlarına uygun olmasını gerektirmektedir. Bu bağlamda Volvo Trucks tarafından sağlanan araçlar tüm şartları başarı ile karşıladığı için tercih sebebi olmuştur.” diyerek konunun önemine dikkat çekti.



Temsa İş Makinaları Kamyon Grup Satış Müdürü Kıvanç Kızılkaya teslimat töreninde yaptığı konuşmada İstanbul Havalimanı gibi güvenliğin yüksek önem taşıdığı bir lokasyonda iftaiye hizmetleri için Volvo Trucks’ın tercih edilmesinden dolayı mutlu olduklarını dile getirdi. Volkan İtfaiye Genel Müdürü Yaşar Tecim ise Volvo Trucks’ın güvenlikli kamyonlar olduğunu vurguladı. Tecim ayrıca alım sürecinde Temsa İş Makinaları’nın büyük destek verdiğini de sözlerine ekledi.




Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina