Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2021
İş Makinası - Volvo yeni CX01 konseptiyle asfalt yolların geleceğine ışık tuttu
Volvo yeni CX01 konseptiyle asfalt yolların geleceğine ışık tuttu

Volvo yeni CX01 konseptiyle asfalt yolların geleceğine ışık tuttu

İş makinelerinde çığır açacak gelişmelere imza atmaya yönelik çalışmalarına aralıksız devam eden Volvo İş Makinaları, CX01 model tek tamburlu asfalt kompaktör konseptini tanıttı.

CX01 konsepti, kendi kendini dengeleyen bir kontrol sistemiyle dik tutulan iki bağımsız yarıdan (bölünmüş tambur) oluşan tek bir titreşimli asfalt kompaktör tamburundan oluşuyor. Uzaktan kumandayla veya tamamen otonom olarak çalıştırılabilen makine, aynı zamanda hem dizel motor hem de enerji depolama sistemi ile donatılarak esnek bir elektrikli hibrit çözüm haline geliyor. Yalnızca dizel, hibrit veya tamamen elektrikli modlarda çalıştırılabiliyor.

Volvo CE Asfalt Sıkıştırma Geliştirme Ekibi Başkanı Justin Zupanc, Volvo’nun Concept Lab prototip makine serilesinin en yeni modeli olan CX01’in henüz kavramsal bir ürün olsa da üzerinde yapılan araştırma ve geliştirmelerin müşterilere farklı açılardan da fayda sağlayacağını belirtti. Zupanc, uzaktan kumanda ve otonom operasyonların Ar-Ge'de odaklandıkları temel alanlar olduğunu belirterek, “Ayrıca, tambur kabuğundaki düşük sürtünmeli su azaltıcı kaplama teorik olsa da ihtiyaç duyulan su miktarını azaltmak için daha büyük makinelerde çok faydalı olabilir" ifadelerini kullandı.

Altyapıdan otoyol inşaatına kadar yüksek verim

CX01 konsepti hem operatörün çalışma koşullarını iyileştirerek hem de üretkenliği artırarak, müşteri ihtiyaçlarını karşılamak üzere serim sürecine yeni bir bakış açısı sunuyor. Bu kabinsiz yenilikçi tasarım sayesinde operatör uzaktan çalışarak bir CX filosunu otonom olarak kontrol edebiliyor.

Daha büyük işlerde görevlendirilen birimlerden oluşan bir filo birlikte çalışabiliyor ve yalnızca her bir CX birimi arasında değil, aynı zamanda sahadaki diğer ekipman parçalarıyla da iletişim kurabiliyor. Makineler şantiyeyi inceleyebiliyor, serim koşullarını (yoğunluk, sıcaklık ve geçişler gibi) raporlayabiliyor ve ne zaman ve nerede sıkıştırılacağını belirleyebiliyor.

Makinenin kompakt tasarımı ve hassas manevra kabiliyeti sayesinde sıkıştırma döngüleri kolaylaşırken maliyetler azaltılıyor ve daha seri bir çalışma düzeni oluşturulabiliyor. Yuvarlanma modeli, ağırlığı ve silindir sayısı, serme işleminin genişliğine, kalınlığına ve hızına uyacak şekilde kolayca ayarlanabiliyor. Böylece basit bir altyapı çalışmasından otoyol inşaatına kadar iş ne olursa olsun eksiksiz bir serme çözümü sağlanıyor. CX01, Volvo'nun mevcut Co-Pilot sistemi ile eşleştirilebiliyor. Bu sayede tüm işler bir dokunmatik ekran ara yüzü aracılığıyla uzaktan yapılabiliyor. Ayrıca, iş performansını izlemek ve müşterilerin üretkenlik hedeflerine daha iyi ulaşmalarına yardımcı olmak için GPS konum takibini kullanıyor.

Yeni konseptin Youtube videosunu izlemek için: https://youtu.be/NzC6q9GgT6o

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina