Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2019
İş Makinası - Volvo’dan elektromobilite ve çevre adına yeni yatırımlar
Volvo’dan elektromobilite ve çevre adına yeni yatırımlar

Volvo’dan elektromobilite ve çevre adına yeni yatırımlar

Volvo İş Makineleri (Volvo CE), İsveç’in Eskilstuna şehrinde bulunan mevcut tesislerine, elektrikli ve otonom makinelerinin müşterilerine sergileneceği bir arena, yeni bir Ar-Ge test yolu ve burada yer alan fabrikası için enerji geri kazanım sistemi kuracağını açıkladı.

Volvo CE, sektörde rekabetçi kalabilmek, müşterilerine daha iyi hizmet vermek ve sürdürülebilirlik hedeflerini gerçekleştirmek adına uzun vadeli stratejik yatırımlarına devam ediyor. İsveç’in Eskistuna kentinde bir dizi önemli yatırıma imza atan firma, özellikle elektrikli ve otonom makinelerini test etmek ve ürünlerini müşterilerine canlı olarak göstermek için kullandığı 45 hektarlık mevcut Müşteri Merkezi’ne 12 hektar daha ekleyecek.

Bu yatırım, Volvo CE’ye 5G teknolojisi ve gerekli şarj altyapısı ile desteklenen sahada makinelerinin prototiplerini, gerçeğe uygun ve zorlu bir sahada güvenli bir şekilde müşterilerine sergileme imkânı sağlayacak

Fosil yakıtsız alternatifler de geliştiren Volvo CE, Eskistuna’daki Müşteri Merkezi’nde dizele alternatif olan yenilenebilir yakıt HVO (hidro-işlenmiş bitkisel yağ) üzerinde çalışmalar yapacak. Bitkisel ve hayvansal kaynaklardan üretilen yenilenebilir yakıt olan HVO, C02 emisyonunu yüzde 90’a kadar azaltıyor. Ayrıca kullanımı için motorlarda özel bir modifikasyon ihtiyacı da bulunmuyor.

Volvo CE’nin EMEA (Avrupa, Orta Doğu ve Afrika) Bölge Başkanı Carl Slotte, yeni yatırımla ilgili yaptığı açıklamada, “Yeni inovasyon alanımız, müşterilerimize ve sektörümüze yarınları inşa etme taahhüdümüz için büyük bir gelişme. HVO’ya geçişimizle birlikte sadece gelecekte değil bugün için de sürdürülebilirliği artırmak için adım attığımızı gösteriyoruz.” dedi.

Geleceğin makineleri geliştiriliyor

Teknoloji Merkezi’ndeki Ar-Ge projeleri için bir elektromobilite ve otomasyon test yolunun yapımına başlandı. Bu pist, 2018 yılı sonbaharında İsveç’te bir taş ocağındaki Elektrik Sitesi projesinde test edilen ödüllü HX2 elektrikli ve otonom yük taşıyıcılarına ev sahipliği yapıyor. HX2 modellerinin, 2019’un son aylarından önce ilk ticari uygulamaya hazır olacak şekilde optimize edildiği belirtiliyor.

Telekomünikasyon firması Ericsson tarafından sahaya kurulan 5G direği, uzaktan kumanda edilen makinelerle son derece kısa sürelerde iletişim kurma imkânı sağlıyor. Ayrıca operatör firma Telia ile yapılan iş birliğiyle 5G iletişim ağının İsveç’teki ilk endüstriyel kullanımı gerçekleştirilmiş oldu.

 
Daha az enerji daha çok tasarruf

Volco CE, sürdürülebilirlik hedefleri doğrultusunda daha az enerji tüketimini sağlamak için önemli bir yatırım daha gerçekleştiriyor. Firma, aks ve şanzıman fabrikasındaki en büyük iki enerji tüketim kaynağını azaltmak için kurduğu sistem sayesinde, makine parçalarının yüksek bir sıcaklıkta ısıtıldığı ve sonrasında güçlü bir yüzey ve uzun ömür için soğutulduğu sertleştirme merkezi ile bileşenlerin ısıtıldığı boya merkezinde üretilen ısının yaklaşık yüzde 60’ını koruyarak ve bunu boyahaneye transfer ederek enerjinin geri kazanılmasını sağlayacak. Kurulumuna 2019 yılının nisan ayında başlanan sistemin eylül ayında tamamlanması planlanıyor. Sistemin fabrikadaki toplam enerji tüketimini yüzde 4 oranında azaltacağı tahmin ediliyor.

Eskilstuna fabrikası Genel Müdürü Anders Bergstrand, “Fabrikada enerji tüketiminin üstesinden gelme sorumluluğunu taşıyan coşkulu bir ekip kurduk. Son yatırımımız, sürdürülebilirlik yolculuğumuzun sadece bir parçası.” ifadelerini kullandı.

Sıfır karbona doğru

Sürdürülebilirlik stratejisinin uygulanmasından da sorumlu olan EMEA Bölgesi (Avrupa, Orta Doğu ve Afrika) Kurumsal İletişim Başkan Yardımcısı Anne Bast, karbon salınımını azaltma hedefleriyle ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Eskilstuna’daki bu mükemmel uygulamalar, karbon ve diğer atıklardan arındırılmış bir şantiye geliştirme yolundaki hedefimizin sadece bir parçası. Fakat daha fazlasını yapabiliriz. Daha iyi bir gelecek için yenilikçi ve sürdürülebilir çözümlerimizin sınırlarını zorlayacak gücümüz var. Bu çözümler hem bizim hem de müşterilerimiz için çok fazla şey ifade ediyor çünkü bu çözümler verimliliği ve çalışma süresini geliştirirken aynı zamanda maliyeti de düşürüyor.” dedi.

 

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina