Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2017
İş Makinası - Volvo’dan geleceğin elektrikli sürüş teknolojisine yönelik stratejik yatırım
Volvo’dan geleceğin elektrikli sürüş teknolojisine yönelik stratejik yatırım

Volvo İş Makineleri (Volvo Construction Equipment – Volvo CE), anavatanı İsveç’in Eskilstuna’da kentinde yaklaşık 21 milyon euroluk yatırımla kurduğu aktarma organları test merkezini faaliyet geçirdi.

Yeni tesiste bulunan çeşitli test üniteleriyle hem elektrikli hem de geleneksel aktarma organları ve komponentlerinin testleri yapılabilecek. Makinenin tekerlerinin bağımsız şekilde kontrol edilerek ölçülebilmesini sağlayan bu test ünitelerinden özellikle birinin, tüm elektrikli araçların tahrik ünitelerinin modüler bir yolla test edilmesine imkân tanımasıyla endüstride bir ilke imza atıldığı belirtiliyor.

Volvo CE Core Teknolojiler Başkan Yardımcısı Peter Österberg, yeni tesisin Volvo’nun elektrikli sürüş teknolojileri alanındaki çalışmalarını destekleyeceğini belirterek, “Böyle bir tesis olmadan, akü-elektrikli olarak otonom şekilde çalışacak HX2 yük taşıyıcı ve LX1 elektrikli hibrit yükleyici gibi ürünlerimizi geliştirip test edemeyiz. Bu ekipman, önemli etkenleri test etmemizi ve aktarma organları, şanzıman, vb. komponentlerin farklı durumlarda nasıl çalışacağını görme imkânı sağlayacaktır.” dedi.

Çalışmalarına 2014’te başlanan 4 bin 400 metrekare alan üzerine kurulu tesisin yükleyici ve belden kırma kamyonların aktarma organları için tasarlanan tesiste diğer makinelerin de elektrikli tahrik üniteleri test edilebilecek.

Sektörde elektrikli sürüş teknolojisine geçiş çalışmalarının öncüsü olduklarını belirten Österberg, “Gelecekte tüm rakiplerimiz böyle bir tesise ihtiyaç duyacaklardır.” ifadelerini kullandı.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina