Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2016
İş Makinası - Volvo’dan geleceğin yenilikçi iş makineleri ve şantiye çözümleri
Volvo’dan geleceğin yenilikçi iş makineleri ve şantiye çözümleri

Elektrikli hareketlilik, akıllı makineler ve toplam şantiye çözümlerini kapsayan Volvo İş Makinelerinin (Volvo CE) geleceğe yönelik konsept ve yenilikleri, İsveç’teki Xploration Forum’da düzenlenen bir etkinlikte sergilendi.

Hibrid lastikli yükleyiciler, otonom çalışan elektrikli yük taşıyıcılar

Yakıt verimliliğini yüzde 50’ye varan oranda arttıran prototip hibrid lastikli yükleyici modeli LX1 ve sahada otonom olarak birlikte çalışan prototip lastikli yükleyici ve belden kırma kamyon büyük ilgi ile karşılandı. Otonom olarak çalışan akülü-elektrikli yük taşıyıcı yeni konsept modeli HX1, elektrikli saha projesinin en dikkat çekici ürünü oldu. Ar-ge çalışmaları hala devam eden bu konsept ürünlerin ne zaman pazara sunulacağı ile ilgili olarak bir bilgi verilmedi. Elektrikli saha projesinin, maden ve taş ocaklarındaki toplam sahip olma maliyetlerini yüzde 25, karbon emisyon oranlarını ise yüzde 95 oranında azaltacak özel bir proje olduğu belirtildi.

Volvo Group’un, ‘en çok istenen ve başarılı nakliye çözümleri sağlayıcısı olma’ vizyonu ışığında, Volvo CE’nin de sürdürülebilir bir gelişime odaklandığını belirten Volvo Group Yönetim Kurulu Üyesi ve Volvo CE CEO’su Martin Weissburg, yeni konsept ile ilgili olarak şunları söyledi: “Volvo CE olarak geliştirmekte olduğumuz elektrikli hareketlilik konsepti, akıllı makineler ve toplam şantiye çözümleri ile daha yüksek makine performansı, üretkenlik, verimlilik, güvenlik ve sürdürülebilirlik sağlayarak müşterilerimize ve çevreye daha fazla katkı sağlıyoruz. Geleceğe yönelik bu ürün ve hizmetlerimiz, sürdürülebilir bir toplum inşa edilmesinde önemli bir rol oynayacaktır. Volvo CE, teknolojik gelişimin öncülerindendir. Yenilikçi teknolojilerin ar-ge çalışmaları için her yıl milyarlarca Kron harcıyoruz. Bu teknolojiler henüz seri üretimde kullanılmıyor veya hiç kullanılmayacak olsa dahi, geleceğimize yön verecek ve endüstrideki değişime ışık tutacaktır. Mühendislerimizin bu alanda sağladığı gelişim dikkat çekicidir.”

‘3 sıfır ve 10X teknoloji’ hedefi 2013’te düzenlenen ‘Innovation Forum’un devamı niteliğinde olan ‘The Xploration Forum’un, firmanın iş makineleri sektöründeki yenilikçilik lideri pozisyonun altını çizmek amacıyla düzenlendiğini belirten Weissburg, “Kendimizi, ‘3 sıfır ve 10X teknoloji’ olarak adlandırdığımız 4 temel teknoloji hedefine odaklandırıyoruz. Sıfır emisyon, sıfır kaza, sıfır plansız duruş ve 10 kat daha fazla verimlilik” dedi.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina