Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2023
İş Makinası - VOLVO’DAN İŞ MAKİNELERİNİN ELEKTRİFİKASYONUNA YÖNELİK ÖNEMLİ ADIMLAR
VOLVO’DAN İŞ MAKİNELERİNİN ELEKTRİFİKASYONUNA YÖNELİK ÖNEMLİ ADIMLAR

VOLVO’DAN İŞ MAKİNELERİNİN ELEKTRİFİKASYONUNA YÖNELİK ÖNEMLİ ADIMLAR

Volvo Construction Equipment (Volvo CE), 2023 yılının üçüncü çeyreğinde satış performansını korurken, sektörün elektrik dönüşümünü destekleyen yeni çözümleriyle dikkatleri üzerine çekti.

Kuzey Amerika'daki büyüme trendi ve Avrupa'daki istikrarlı satışlar, Volvo CE'nin bu dönemde istikrarlı kazanç elde etmesini sağladı ancak çeyreğin sonuna doğru yavaşlama sinyalleri alındı. Firmanın yılın üçüncü çeyreğindeki net satışları, geçen yılın aynı çeyreğine paralel bir şekilde 24.296 Milyon SEK (yaklaşık 2,2 milyar dolar) olarak gerçekleşti.

Yılın bu dönemi, şirketin EC230 elektrikli ekskavatör gibi daha büyük elektrikli makinelere yönelik ilk elektrik güç ünitesinin tanıtılmasına tanık oldu. Sabit bir şebeke bağlantısına erişimin sınırlı olduğu uzak bölgelerdeki elektrikli makinelerin yüksek güçte şarj edilmesine olanak tanıyan güç ünitesi, artık İsveç'teki bir şantiyede çalışıyor. Volvo CE, EC230 elektrikli ekskavatörünü Avrupa’nın diğer bazı ülkelerinde daha satışa sundu. Bu arada şirket, Kuzey Amerika'da teknisyenlere dizel ve elektrikli ağır ekipman, makine kontrol teknolojisi, bağlantı ve üretkenlik hizmetleri konularında eğitim verecek yeni bir inovasyon merkezinin açılışını yaptı.

Küresel pazardaki gelişmeler

Firmadan yapılan açıklamada, Kuzey Amerika pazarının, devam eden büyük altyapı projeleri ve zayıf konut sektörünü telafi eden güçlü ticari inşaatların desteğiyle, yılbaşından bu yana %10 büyüdüğü; Avrupa pazarının ise zayıflayan makroekonomik görünüm ve artan faiz oranları nedeniyle hafif yavaşlamakla birlikte %4'lük mütevazı bir büyüme gösterdiği belirtildi.

Güney Amerika pazarı, Brezilya'daki düşük seyreden yatırımlar nedeniyle %25 oranında geriledi. Öte yandan Çin pazarı ise büyük oranda gayrimenkul yatırımlarındaki azalmadan dolayı, geçen yıla kıyasla %40 oranında ciddi bir düşüş yaşadı. Diğer Asya pazarlarından Hindistan, Japonya ve Orta Doğu'da talepte bir artış yaşanırken, Güney Kore ve Endonezya'da düşüşler gözlendi.

Çeyrek boyunca, Brezilya ve Çin'deki yavaşlamanın yanı sıra Avrupa'daki tedarik sıkıntıları nedeniyle küresel teslimatlar %21 azalırken, net sipariş alımı da %27 azaldı. Bunda büyük oranda Çin'deki talebin azalmasının ve Avrupa'daki ihtiyatlılığın etkili olduğu belirtiliyor. Bununla birlikte son derece güçlü seyreden Kuzey Amerika pazarında, teslimatlarda %33, alınan siparişlerde ise %196 artış kaydedildi.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina