Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2021
İş Makinası - Volvo’nun aldığı iş makinesi siparişleri %73 arttı
Volvo’nun aldığı iş makinesi siparişleri %73 arttı

Volvo’nun aldığı iş makinesi siparişleri %73 arttı

Başta Çin olmak üzere küresel pazarda yaşanan güçlü talep artışıyla 2021 yılına iyi bir başlangıç yapan Volvo İş Makineleri, ilk üç aylık dönemde cirosunu %23 artırarak 24.742 milyon İsveç kronuna (yaklaşık 3 milyar dolar) çıkardı. Volvo’nun makine teslimatları da bu dönemde, geçen yılın aynı dönemine kıyasla %53 arttı.

İş makineleri pazarındaki canlanmada devletlerin devam eden altyapı yatırımlarının ve inşaat faaliyetlerindeki güçlenmenin başlıca etken olduğu, bununla birlikte hemen her bölge ve segmentte canlılık gözlendiği belirtiliyor. Büyük ve orta sınıftaki makinelere olan talebin, kompakt makinelere göre daha fazla arttığı ifade ediliyor.

Pazar koşullarındaki bu olumlu gelişmelerden duyduğu memnuniyeti dile getiren Volvo İş Makineleri Başkanı Melker Jernberg, “Müşterilerimiz, çalışanlarımız ve tüm sektör olarak zor bir dönemi geride bırakıyoruz ve pazar yeniden canlanıyor. Birçok ülkede yıpranan alt yapı için çalışmalar başladı. Bunun gelecekte de devam etmesini bekliyoruz. Diğer birçok alanda da artan inşaat faaliyetleri sebebiyle yeni makinelere ve servise olan talep artıyor. Bu durum ilk üç aylık dönemde alınan siparişlerde ve yapılan teslimat hacminde keskin bir artış sağladı.” ifadelerini kullandı.

Çin pazarı %142 büyüdü

Pazarın bölgesel gelişimine yönelik yapılan değerlendirmeye göre Avrupa pazarı yıla sakin başladı. Mart ayına doğru artan taleple birlikte alınan siparişlerin %87 artmış olmasına rağmen ilk üç genelindeki satışlar geçen yıla kıyasla %9 azaldı.

Çin’deki makine satışları, devletin artan alt yapı yatırımlarının etkisiyle %142 arttı. Çin hariç Asya pazarı da Hindistan, Kore ve Güney Doğu Asya gibi kilit pazarların etkisiyle yıla %16’lık bir artışla olumlu başladı.

Kuzey Amerika’da hükümetten beklenen büyük alt yapı yatırımlarının etkisiyle pazar %7 büyüdü. Güney Amerika’da ise artan emtia fiyatlarıyla birlikte %41’lik bir büyüme yaşandı.

Geçen yıla kıyasla yılın ilk üç ayında Volvo’nun iş makinesi satışları; en büyük pazarı olan Asya’da %35 artarak 11.319 milyon SEK, Avrupa’da %12 artarak 7.263 milyon SEK, Kuzey Amerika’da %16 artarak 4.297 milyon SEK, Afrika-Okyanusya’da %19 artarak 1.189 milyon SEK ve Güney Amerika’da %21 artarak 674 milyon SEK olarak gerçekleşti

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina