Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2018
İş Makinası - Wacker Neuson ve John Deere Asya-Pasifik’teki güçlerini birleştiriyor
Wacker Neuson ve John Deere Asya-Pasifik’teki güçlerini birleştiriyor

Hafif ve kompakt ekipmanların önemli üreticilerinden Wacker Neuson Group ve ABD merkezli John Deere, mini ve kompakt ekskavatör pazarındaki konumlarını güçlendirecek yeni bir işbirliğine imza attı. Wacker Neuson tarafından üretilen mini ve kompakt ekskavatörler, Asya-Pasifik bölgesinde John Deere bayi ağı aracılığı ile “Deere” markası altına satışa sunulmaya hazırlanıyor.

İki şirket arasında yapılan anlaşma, Wacker Neuson tarafından Asya pazarlarının gereksinimlerini karşılamak adına özel olarak geliştirilen 1,7 ve 7,5 ton arasında değişen mini ve kompakt ekskavatörleri kapsıyor. Wacker Neuson’ın Ocak 2018’de mini ekskavatör üretimine başladığı Çin’de ekipmanların üretimine devam edeceği; mevcut ve geliştirilecek ekipmanların ise John Deere bayileri aracılığı ile “Deere” markası altında Çin, Avustralya ve seçilmiş Güneydoğu Asya ülkelerinde satışa sunulacağı belirtiliyor. İki şirketin de bölgede bulunan bayi sayısının önümüzdeki yıllarda artırılacağı, Wacker Neuson’ın kendi bayi ağlarında “Wacker Neuson” markası ile hafif ve kompakt ekipmanların satışına devam edeceği verilen bilgiler arasında yer alıyor.

Her iki şirket de Asya-Pasifik’teki etkisini artıracak

Birkaç yıl önce Asya-Pasifik bölgesinin hafif ekipman pazarına giren ve bu nedenle piyasa koşullarına aşina olan Wacker Neuson, ilk mini ekskavatörünü 2013 yılında Avusturya’da bulunan fabrikasından Çin’e ihraç etmişti. Çin’in Pinghu şehrinde inşa edilen tesis, markanın bölgedeki büyümesini artırmak için devreye aldığı önemli bir adım olarak görülüyor. Yeni işbirliği ile 2017 yılında şirketin gelirlerinin yaklaşık yüzde 3’ünü oluşturan Asya-Pasifik bölgesi, “Strateji 2022” yol haritası kapsamında kilit bir pazara dönüşüyor. İlk ünitelerin 2019 yılının ilk yarısında John Deere’e teslim edilmesi hedefleniyor.

Anlaşma hakkında açıklamalarda bulunan Wacker Neuson CEO’su Martin Lehner, “Asya-Pasifik bölgesinde John Deere ile kurduğumuz uzun vadeli işbirliği konusunda heyecanlıyız. Bölgedeki satış kanallarımızı genişletmek, Çin’deki yeri üretim tesisimizin kapasite kullanımını büyük ölçüde artıracak ve artan üretim, birim maliyetlerimizin düşmesini sağlayacaktır. Ağustos 2017’den bu yana Kramer markası ile tarım sektörüne yönelik ürettiğimiz tekerlekli yükleyiciler, tele tekerlekli yükleyiciler ve teleskopik yükleyicileri John Deere’in bağımsız bayi ağı üzerinden Avrupa, Bağımsız Devletler Topluluğu, Kuzey Afrika ve Orta Doğu pazarlarına dağıtıyoruz. Bu kapsamda değerli ortağımız ile halihazırda verimli bir ilişkimiz bulunuyor.” dedi.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina