Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2014
İş Makinası - WIN, İSDER üyesi 21 firmayı ağırladı
WIN, İSDER üyesi 21 firmayı ağırladı

Bu yıl 21. kez düzenlenen WIN Automation’ın açılışında konuşan İSDER Genel Sekreteri Faruk Aksoy, sektörün 2023 yılı hedeflerine ulaşabilmesi için fuarlara katılımın gerekli olduğunu söyledi.

19-22 Mart 2014 tarihleri arasında İstanbul Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşen ve İSDER tarafından desteklenen WIN Automation, istifleme ve depolama sektörünü bir araya getirdi. Toplam 30 bin 684 metrekare alanda 1.950 katılımcının ürünlerini sergilediği fuarda, Türkiye'den ve dünyadan 77 bin 204 profesyonel ziyaretçi yer aldı. 2023 yılına kadar 2 milyar, 2014 için de 400 milyon dolar ihracat hedefi olan istifleme ve depolama sektörünün önemli yapı taşlarından olan WIN Automation / Materials Handling fuarına 21 İSDER üyesi katıldı.

İSDER Genel Sekreteri Faruk Aksoy, açılışta yaptığı konuşmada; “WIN fuarlarına katılımımızın dernek olarak artarak devam edeceğine inanıyoruz” dedi. İSDER olarak 2012 yılında görüşmelere başladıklarını, 2013’te katılım kararı aldıklarını ve bu bağlamda fuarın ilk fazında 22 üye ile bulunduklarını aktaran Faruk Aksoy; “Bu birlikteliğin devamı olarak, 2014’te 21 üyemiz 1.864 metrekare ile katılım gösteriyor. Önümüzdeki dönemde katılımcı üye firma sayımızı çok daha yukarılara çekerek 4.000 metrekarelik bir fuar alanına sahip olmayı hedefliyoruz. Türk makine sektörünün 2023 yılındaki 100 milyar dolarlık ihracat hedefine ulaşabilmesi için bu tip fuarlar çok önemli. Fuar, sektörün eksik yönlerini görmesi ve dünya pazarlarıyla ilişki kurması açısından çok faydalı” şeklinde konuştu.

Organizasyonda bulunmaktan son derece memnun olduklarını belirten Genel Sekreter Aksoy, sözlerini şöyle sürdürdü: “WIN fuarları bizim de İSDER olarak çeşitli sektörlerle depo raf sistemleri, forklift, konveyör ve personel yükseltici platform gibi farklı ürün gamlarından üyelerimiz ile katılmış olduğumuz ve desteklediğimiz önemli fuarlardan biri. Üyelerimizin genel olarak fuardan memnun olduklarını belirtebiliriz. Bu da bizim için bir gurur kaynağıdır."

Aksoy, Deutsche Messe yetkilileri ile gerçekleştirdikleri üst düzey toplantılar sonrasında WIN adının CeMAT ile birlikte anılması için ilk adımları attıkları bilgisini verdi.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina