Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2019
İş Makinası - Wipelot, inşaat sektörüne daha verimli, hızlı ve güvenli iş sahası vaat ediyor
Wipelot, inşaat sektörüne daha verimli, hızlı ve güvenli iş sahası vaat ediyor

Wipelot, inşaat sektörüne daha verimli, hızlı ve güvenli iş sahası vaat ediyor

Türkiye’de endüstriyel IoT alanında üretim yapan ilk teknoloji şirketi olan Okyanus Teknoloji tarafından geliştirilen “gerçek zamanlı konum belirleme sistemi” Wipelot, ekipmanların, iş makinelerinin ve demirbaşların yeri, ne kadarının kullanılır durumda olduğu, personellerin yeri, verimliliği, çalışma ortamının güvenliği gibi pek çok farklı unsuru takip ediyor. Şantiye denetimini arttıran Wipelot, inşaat sektörüne enerji tasarrufu, hız, kalite, verimlilik ve ciro artışı sağlayabilme potansiyeline sahip görünüyor.

Denetim üst düzeye çıkarken zaman ve maliyetten tasarruf sağlanıyor

Türkiye’nin ilk ve tek kablosuz konum tabanlı çalışan güvenliği sistemi olma özelliğine sahip Wipelot ISG (iş sağlığı ve güvenliği) ile iş güvenliği açısından yüksek risk taşıyan tehlikeli ortamlarda çalışanların durumlarından anlık olarak haberdar olabilmek ve müdahale sürelerini kısaltabilmek için çözüm getiriyor. Çalışanın iş yapış anında durumunu gözetim altında tutup çalışan yoklaması yapabilen ve 7 gün 24 saat kesintisiz ve gerçek zamanlı çalışabilen Wipelot sistemi, çalışma ortamındaki denetim ve güvenliği üst düzeye çıkarırken zaman ve maliyetlerden de tasarruf sağlıyor.

 

İş makineleri, çalışanlar veya ekipmanlar arasında meydana gelebilecek kazaları önlemeye yönelik bir yaklaşma-çarpışma uyarı sistemi olan Wipelot SafeZone (iş makinesi - yaya ve iş makinesi - iş makinesi çarpışma önleme sistemi) ise iş makinesi ile işçi birbirine fazla yaklaştığında sesli, titreşimli ve görsel uyarı vererek sürücü ve yayaları çarpışmalara karşı uyarıyor.

Okyanus Teknoloji hakkında

Kurulduğu 2005 yılında bu yana gerçek zamanlı kişi, ekipman ve ortam izleme, mobil teknolojiler ve iletişim teknolojileri alanlarında faaliyet gösteren Okyanus Teknoloji, 2016 yılında TOBB tarafından belirlenen “Türkiye’nin en hızlı büyüyen 100 firması” arasında yer alıyor. Okyanus Teknoloji, Türkiye’nin İlk 500 Bilişim Şirketi 2018 araştırmasında ise Türkiye merkezli IoT üreticileri sıralamasında 4. sırada yer aldı.

Okyanus Teknoloji’nin ayrıca IoT sistemlerini daha akıllı hale getirerek operasyonel verimliliğin ve güvenliğin arttırılması konusunda çalışmalar yapan Resolution AI adlı yeni yapay zekâ şirketi bulunuyor.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina