Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2023
İş Makinası - XCMG BETON POMPALARI TÜRKİYE PAZARIYLA BULUŞUYOR
XCMG BETON POMPALARI TÜRKİYE PAZARIYLA BULUŞUYOR

XCMG BETON POMPALARI TÜRKİYE PAZARIYLA BULUŞUYOR

2022 yılında cirosal bazda dünyanın ilk 3 iş ve inşaat makinaları üreticisi arasında yer alan XCMG, beton makinaları alanında da "Dünyanın en iyi komple beton işleri çözüm sağlayıcısı olma" stratejik vizyonu çerçevesinde yatırımlarını sürdürüyor.

Diğer tüm makine grupları gibi beton makinalarının da sürdürülebilir gelişimine odaklanan XCMG’nin merkezi, Çin’in inşaat makinaları başkenti olarak bilinen Xuzhou'da bulunuyor. Şirket, güçlü Ar-Ge ve üretim kabiliyetinin yanı sıra sıkı ve düzenli kalite kontrol sistemlerine sahip bulunuyor.

Alman teknolojisinin entegrasyonuyla artan rekabet gücü

Özellikle Alman teknolojisinin entegrasyonundan sonra, yeni nesil ürünlerinin rekabet gücünü arttıran firma, geliştirdiği çok sayıda patentli teknolojiyle sektörde ses getiriyor. XCMG'nin halihazırda 101’i buluş, 258'i model ve 31'i dış tasarım alanında olmak üzere; 390'ı onaylanmış olan toplam 460 adet patent başvurusu bulunuyor.

XCMG, beton pompalarının üretimini gerçekleştirdiği fabrikalarında; kamyona monte beton pompası, römork pompası, endüstriyel pompa, püskürtme beton kamyonu, mikser kamyonu, santral, vb. gibi 100'den fazla ürünün Ar-Ge ve üretim faaliyetlerini gerçekleştiriyor. Sektörün en kapsamlı beton makinaları ürün gamına sahip şirketleri arasında yer alan şirketin toplam alanı 850 bin ve üretim alanı 310 bin metrekare olan iki üretim üssü bulunuyor.

XCMG'nin zanaat niteliğinde üretim yapmak için "önde gelen teknoloji ve dayanıklı kullanım" altın standartlarına bağlı kalarak ve yalın üretim ilkesi izlenerek inşa edilen iki sanayi üssü, üç laboratuvar, dört açık alan ve beş çekirdek alandan oluşan akıllı karıştırma makinaları sanayi üssü, 17 Ekim 2020'de faaliyete geçti. XCMG’nin kaynak sistemleri için verilen ISO-3834 ve EN-1090 uluslararası çifte sertifikasyonu uygulanmasında da sektöre öncülük ettiği belirtiliyor.

Şehir içi ve kırsal projelerin makinası: XCMG HB43V

Klasiğe yeni bir görünüm kazandıran HB43V model XCMG kamyon üstü beton pompası, 7.410 * 7.400 * 7.730 mm araç açıklığı ölçülerine sahip bulunuyor. Taban alanı 56 metrekareden az olan bu pompanın, müşterilerin kırsal bölgelerdeki inşaat çalışmaları ve şehir içi yeniden yapım projeleri için rahat kullanabileceği bir tasarıma sahip olduğu ifade ediliyor. Bununla birlikte, müşterilerin kişisel veya proje bazlı ihtiyaçlarını tam olarak karşılayabilmek adına, isteğe bağlı olarak bu pompaya ek yapılandırmalar da eklenebiliyor.

Modelin üst taşıyıcısı 360 derece dönebiliyor. Klasik 5 bölümlü RZ bom yapısı sayesinde, uç bomun uzatma açısı 210 dereceye kadar çıkabiliyor. Böylece çalışma sırasında yatay alanlara ulaşılabilmesi ve daha esnek bir şekilde çalışılabilmesi mümkün kılınıyor.

XCMG’nin 20 yılı aşan uygulamalı testlerinin ürünü olan güvenilir açık hidrolik sistem tasarımlarının, basınç değişikliklerine karşı daha stabil kalınmasını sağlayan ve daha güçlü ısı yayma kapasitesine sahip yapılarıyla, uzun vadede yüksek mukavemetli yapıların yapılmasında kullanıma uygun olduğu belirtiliyor.

XCMG HB47V ile yükseklerde yüksek performans

XCMG'nin HB47V model kamyon üstü beton pompasının, kaplama birleştirme işlemine sahip sektördeki tek araç olduğu ve ultra yüksek mukavemetli özel çelik levhadan üretildiği vurgulanıyor. Daha fazla yakıt verimliliği elde etmek üzere tasarlanan makina, bu şekilde çalışma yönetmeliklerine tam uyumu sağlarken hafif gövdesini de koruyabiliyor. Duisburg kaynak kalite sistem belgelendirmesine sahip olan HB47V ile kullanıcılara istikrarlı ve güvenilir performans sunuluyor. XCMG, yüksek mukavemetli pompalama gerektiren işlerde de bu yüksek performansın sağlanacağını garanti ediyor.

Küresel patentli ark desteği, isteğe bağlı olarak müşterilerin araçlarına ekletebilecekleri özellikler arasında yer alıyor. 7,7 metre olan ön ayak açıklığının, bu sınıftaki diğer ürünlerden yüzde 17 daha düşük olduğu iddia ediliyor.

360 derecelik yapısında hiçbir ölü açıya yer bırakmayan bu makinanın, yatay beton döküm aralığının 42,1 metreye kadar ulaşabildiği, bunun da 49 metrelik muadil ürünlere denk olduğu belirtiliyor.

Hafif ve yakıt tasarruflu: XCMG HB37V

Basitleştirilmiş yapısı ve hafif tasarımıyla dikkat çeken HB37V modelinin, küresel patentli teknolojisi sayesinde daha verimli yakıt pompalama yetisine sahip olduğu vurgulanıyor.

Alman kaynak teknolojisinin entegre edildiği HB37V’nin, muadillerinden yüzde 30 daha az (0,36 litre/metreküp) yakıt tükettiği ve bunun da onu sektördeki en yakıt tasarruflu makina yaptığı iddia ediliyor. Küresel patentli döküm hidrolik ana valf ve aerodinamik yapı sistemleri sayesinde basınç kaybı yüzde 30 azaltıyor. 3.0 pompalama gücüne sahip bu XCMG beton pompasında, uyarlanabilir enerji tasarrufu teknolojisi sayesinde enerji ve yakıt tasarrufu sağlanıyor.

6.100 mm × 6.700 mm × 7. 350mm olan payanda açıklığının, sektörde eşdeğer sayaçlı pompa kamyonları arasında en küçük değer olduğu belirtiliyor. Gerek duyulması halinde tek taraflı da çalışabiliyor olması, bu modeli dar şantiyeler için de uygun bir seçenek haline getiriyor. Dünya çapında patent almış olan MPS ters tampon teknolojisi sayesinde darbe azaltılmış. Bu sayede titreşim yüzde 50 oranında düşürülerek aracın daha stabil bir şekilde çalışması sağlanmış.

Türkiye distribütörü Odabaşı Makina

Türkiye beton makinaları pazarının yüksek potansiyeline inanan XCMG Türkiye ekibi, XCMG beton pompalarının Türkiye distribütörlüğünü alan Odabaşı Makina ile kurulan güçlü iş birliği çerçevesinde ülke ekonomisine katkı sağlamayı hedefliyor. XCMG ürünlerinde yapılan işi aksatacak herhangi bir yedek parça problemi yaşanmaması öngörülüyor.

Odabaşı Makina’nın alt bayileri aracılığıyla kurmuş olduğu satış sonrası hizmetler ağının yanı sıra, XCMG Türkiye Satış Sonrası Servis ekibinin de desteği ile müşterilere hızlı ve çözüm odaklı hizmetler verilmesi taahhüt ediliyor. Çin’den Türkiye’ye gelen alanında uzman mühendisler, sadece makinaların bakımı ile ilgilenmekle kalmayıp, distribütörlere yeni gelen ürünler ve parçalarla ilgili gerekli eğitimleri de sağlıyorlar.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina