Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2023
İş Makinası - XCMG TÜRKİYE 2022 YILINI BAŞARILARLA TAMAMLADI
XCMG TÜRKİYE 2022 YILINI BAŞARILARLA TAMAMLADI

XCMG TÜRKİYE 2022 YILINI BAŞARILARLA TAMAMLADI

Geniş ürün yelpazesiyle dünya genelindeki 185 ülkede faaliyet gösteren XCMG, stratejik konumu ve yüksek potansiyeliyle bölgesinde ön plana çıkan Türkiye’deki faaliyetlerini de her geçen gün güçlendiriyor.

Pazara sunduğu yeni ürünleri ve genişleyen distribütör ağıyla sektörde dikkat çeken markanın Türkiye’deki yöneticileriyle 2022 yılını ve hedeflerini değerlendirdik.

Satışlar neredeyse dörde katlandı

XCMG Türkiye ekibi, 2022 yılında Türkiye pazarında yaptığı satışlarda önemli bir başarı yakaladı. Geçmiş yıllara kıyasla satışlarını neredeyse dört katına çıkaran firma, böylece pazardaki payını da büyük ölçüde geliştirmiş oldu. Artan makine taleplerini ve iş yükünü başarılı bir şekilde ilerletmeye ve geliştirmeye devam etmek isteyen XCMG Türkiye ve distribütörleri, yeni personellerle güçlendirdiği ekipleriyle, Türkiye’nin her bir köşesindeki ürün ve satış sonrası bakım ihtiyacına cevap vermeye devam ediyor.

XCMG-Schwing beton pompalarının distribütörü: Odabaşı Makina

Ürünlerinin Türkiye’nin her noktasında etkin bir şekilde tanıtılmasını hedefleyen XCMG Türkiye ekibi, 2023 senesine ilk adımlarını, XCMG-Schwing beton pompalarının distribütörü olarak Odabaşı Makina’yı ailesine dahil ederek attı.

Böylece toplamda sayısı dörde ulaşan distribütörleri sayesinde oldukça geniş bir servis ağına sahip olarak, müşterilerine her daim bakım ve servis ihtiyaçlarını giderme imkânı sunabilir hale geldi. Markanın Türkiye distribütörleri, ülkenin dört bir yanına dağılmış haldeki servis noktaları sayesinde, bir sorunla karşılaşılması halinde olabildiğince hızlı müdahale edebiliyorlar. Buna ek olarak, satış sonrası hizmetlerin en hızlı ve güvenilir biçimde sağlanmasını sağlamak amacıyla, distribütörlere 7/24 ulaşılabilecek iletişim hatları da mevcut bulunuyor.

Merkezden kesintisiz ve güçlü destek

XCMG Türkiye satış sonrası hizmetler ekibi bünyesinde, Çin’deki ana merkezden Türkiye için görevlendirilen, alanında uzman mühendisler bulunuyor. Bu mühendisler bir yandan makinelerin bakımı ile ilgilenirken diğer yandan XCMG Türkiye ekibine ve distribütörlerine yeni ürünler ve parçalarla ilgili eğitimleri veriyorlar. Bu sayede hem satışta hem de satış sonrasında görev alan personelin, her daim ürünler hakkında güncel bilgiye sahip olması sağlanıyor.

XCMG Türkiye satış ve pazarlama ekibi de gerek sosyal medya hesaplarının güçlendirilmesi gerekse XCMG markasının sektördeki bilinirliğinin arttırılması yönündeki çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Firma, 2023 yılında da XCMG ürünlerinin tanıtımına, ürünler hakkında hem müşterilere hem de distribütörlere eğitimler verilmesine yönelik etkinlikler düzenlemeyi hedefliyor. XCMG Türkiye, 2022’de düzenlenen KOMATEK Fuarı, İzmir Mermer Fuarı ve dünyaca ünlü is makinesi üreticilerinin toplandığı BAUMA Münih fuarı olmak üzere diğer fuarlar ve dış organizasyonlarda yer alarak XCMG ürünlerinin tanıtımını ve satışını gerçekleştirdi.

2023’te yeni elektrikli modeller gelecek

Firma, Türkiye iş makineleri pazarına yönelik hedefleriyle birlikte, XCMG'nin küresel hedeflerini de gerçekleştirmek adına faaliyet gösteriyor. Sektörde yeşil enerjiye doğru bir yönelim olduğunun bilincinde olan XCMG, sürdürülebilir kalkınma ve çevrenin korunmasına katkıda bulunacak ürünlerin geliştirilmesi konusunda aktif olarak adımlar atıyor.

XCMG Türkiye de bu kapsamda, XC968-EV model elektrikli yükleyicisini, 2022 yılında ilk kez Türkiye’deki müşterilerinin beğenisine sundu. Bu saf elektrikle çalışan yükleyici, sıfır emisyon mantığı ile çalışıyor. Dolayısıyla iş makineleri sektörünün gelecekte yöneldiği fosil yakıtlardan uzak noktaya ışık tutuyor. Markanın stratejik planları çerçevesinde diğer elektrikli XCMG modelleri de Türkiye’ye getirilecek, 2023’ün öne çıkan ürünleri arasında yer alıyor.

Avrupa ve çevre ülkeler için lojistik merkezi kurulacak

XCMG Türkiye ekibinin hali hazırdaki kısa vadeli hedeflerinin başında, daha büyük bir çalışma alanı yaratmak bulunuyor. Firma bu bağlamda, yakın zamanda daha geniş bir tesiste faaliyet göstermeye başlamak üzere çalışmalarını sürdürüyor. Aynı şekilde Ankara Serbest Bölgede XCMG ürünlerine ait bir alan bulunuyor. Başta Avrupa olmak üzere, tüm çevre ülkelere XCMG ürünlerinin ve yedek parçalarının hızlı şekilde teslimatını sağlamak için bir lojistik merkezi kurulması, yakın gelecekteki diğer önemli hedefler arasında gösteriliyor. Stokta hazır tutulan yedek parça miktarının arttırılması ile herhangi bir sorun ile karşılaşıldığında müdahale süresinin minimuma düşürülmesi hedefleniyor.

İlerleyen süreçte Türkiye'nin Asya, Avrupa ve Afrika’yı bir noktada buluşturan stratejik konumundan da olabildiğince faydalanmayı hedefleyen XCMG Türkiye; Türkçe konuşulan komşu bölgelerde de pazar payını genişletme hedefi kapsamındaki çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

14 Ocak 2023 tarihinde hayata gözlerini yuman XCMG Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Suat Kıral’ı rahmetle anıyoruz…

Detaylı bilgi için: https://xcmg.com.tr/

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina