Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2023
İş Makinası - YANMAR GÜCÜ TURİZMİN KALBİNDE HİZMET VERİYOR
YANMAR GÜCÜ TURİZMİN KALBİNDE HİZMET VERİYOR

YANMAR GÜCÜ TURİZMİN KALBİNDE HİZMET VERİYOR

Çanakkale ve çevresinde altyapı, yol, hafriyat, inşaat, çevre düzenlemesi, park ve bahçe projeleri gibi pek çok farklı alanda faaliyet gösteren Kurt Hafriyat, gözde turizm bölgesindeki altyapı-peyzaj işlerini Yanmar mini ekskavatörle yapıyor.

1994 Yılında Cahit Kurt tarafından kurulan firma, ağırlıklı Sumitomo ekskavatörlerinden oluşan geniş makine parkı ile başta belediyeler olmak üzere diğer kamu yatırımları ve özel projelerde aralıksız çalışıyor.

Firma sahibi Cahit Kurt, işlerine duydukları saygı ve sevginin sonucu olarak büyüdüklerini ifade etti. Son yaptıkları Yanmar ViO17 mini ekskavatör yatırımının da önemli bir adım olduğuna işaret ederek,

“Çanakkale gelişen önemli bir ilimiz ve bu gelişime ayak uydurmak talepleri doğru yatırımlarla ve doğru teknik alt yapı ile karşılamak büyük önem arz ediyor. Biz de bu bağlamda özellikle turizm bölgesi olmamız nedeniyle çevreye daha hassas, çok daha kompakt çözümlerin de sık sık kullanıldığı projeler yapmaktayız. Makine parkımızda bulunan Sumitomo ekskavatörlerin yanına başlangıç olarak bir adet Yanmar ViO17 mini ekskavatör alarak bu işlerdeki verimliliğimizi artırmayı hedefledik, öyle de oldu” dedi.

“Yatırım ve işletme maliyetiyle bizi mutlu etti”

Pazarı yakından takip ettiklerini ve bölgede yapılan yatırımları memnuniyetle karşıladıklarını kaydeden Cahit Kurt,

Biz çok önemli bir sektörde, hayatı doğrudan etkileyen bir alanda vatandaşlara hizmet vermekteyiz. Burası turizm bölgesi. Bir şehir içi projesinde trafiği minimum etkileyecek, çevreye minimum rahatsızlık verecek ve tüm bunları da çok hızlı yerine getirecek çözümler üretmek zorundayız. Makinemiz sahilde bir çalışma yapacaksa bunu çevreyi rahatsız etmeden, adete orada yokmuş gibi yapmalı. Şehir merkezinde bir kavşakta düzenleme olacaksa trafik iki şerit kapatılmamalı. Sabah bir vatandaşın villasında çalışırken, öğlen belediyenin bir sokak arası su hattına müdahale etmeli, öğleden sonra bir refüj peyzajında kullanılabilmeli, bu denli kullanışlı, hızlı olabilmeli.

Biz bu açıdan bakınca mini makine yatırımını çok önemsedik. Pek çok marka ile de görüştük. Açıkçası makine çok ama doğru makineyi bulmak gerekiyor. Yanmar Japon teknolojisi ve mühendisliği ile bu anlamda en doğru seçim diyebiliriz. Gerek yatırım gerek işletme maliyeti olarak rakiplerine göre bizi fazlasıyla mutlu etti” diye konuştu.

“Adeta atom karıncamız”

Makinenin başta belediyenin altyapı ve peyzaj projeleri olmak üzere bölgede çok farklı iş taleplerine cevap verdiğini ifade eden Cahit Kurt, “Alındığı günden bu yana makine park alanına giriş yapmadı. Her gün bir projede, her gün sahada. Adeta atom karıncamız. Ataşman ve kova alternatifi ile de büyük avantaj sağlıyor” dedi.

Kurt, satış sonrasından da duyduğu memnuniyeti dile getirirken “3 yıl 3.000 saat garanti bugün hiçbir markada yok. Yanmar bu noktada da fark yaratıyor ve bu da bizim için önemli bir kriterdi” ifadelerini kullandı.

“Hızlı, güçlü, sessiz, kolay çözüm”

Üç yıllık operatör Berk Kurt, Çanakkale’nin turizm bölgesi olmasından ötürü işlerin çok hızlı tamamlanması gerektiğini ve özellikle sezonda işletmelerin bu konuda çok hassas olduğuna işaret ederek, Yanmar ViO17’nin bu noktada büyük avantaj sağladığını söyledi.

Bekir Kurt makine ile ilgili görüşlerini şöyle ifade etti:

Yakıt olarak çok ekonomik, kullanışlı, konforlu makinalar. Hız konusunda seri atik bir makine olduğunu söylemeliyim, koparması da çok güçlü. Genel olarak memnunum. Bizim için hızı, gücü, sessizliği önemli ve bu noktada da çok iyi. Taşıması kolay, şehir içinde çok rahat şantiyeden şantiyeye taşıyabiliyoruz. Biz çok memnunuz.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina