Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2019
İş Makinası - Yanmar’dan akıllı mini ekskavatör konsepti eFuzion
Yanmar’dan akıllı mini ekskavatör konsepti eFuzion

Yanmar’dan akıllı mini ekskavatör konsepti: eFuzion

Dünyanın önde gelen kompakt makine üreticileri arasında yer alan Japonya merkezli Yanmar’ın Bauma 2019’da müşterilerinin beğenisine sunduğu endüstri 4.0 ile üretilmiş akıllı mini ekskavatör konsepti eFuzion, bir işteki operasyonları planlayarak tamamen otonom olarak çalışabiliyor.

İleri inşaat teknolojilerinde sürdürülebilir bir geleceği hedefleyen Yanmar’ın robotik araştırma ekibi tarafından geliştirilen eFuzion konsepti, özel olarak tasarlanmış 6 x 6 metrelik bir eCubator’da hareket ediyor. Ağ bağlantılı olarak çalışan akıllı eFuzion bir işteki operasyonları otonom bir şekilde planlayarak yapabilmesinin yanı sıra uzaktan da kontrol edilebiliyor. eFuzion çevresini izleyerek fiziki engellerden kaçınabilmesi sayesinde güvenli bir çalışma sahası da sunuyor.

Yanmar Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Giuliano Parodi, “Yanmar’ın bütün e-mobilite, ağ bağlantısı, robotik, otonom sürüş ve bilgisayar destekli teknolojilerini eFuzion konseptimizde bir araya getirdik. eFuzion ile inovasyondaki güçlü yönlerimizi kanıtlayarak, endüstri 4.0 ile devrim yaratacak yeni teknolojiler geliştirebileceğimizi göstermek istedik.” dedi.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina