Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2017
İş Makinası - Yapı Merkezi, Doğu Afrika’nın ilk hızlı tren hattına imza atacak
Yapı Merkezi, Doğu Afrika’nın ilk hızlı tren hattına imza atacak

Yapı Merkezi ve Portekiz’den Mota-Engil’in oluşturduğu ortak girişim, Tanzanya’da inşa edilecek Darüsselam – Morogoro Demiryolu Projesi ihalesini kazandı. Uganda ve Kongo’yu denize bağlayacak proje, Afirka’nın liman kenti olan Darüsselam’a ticaret ve turizm açısından büyük katkı sağlayacak.

Tanzanya Devleti’nin planladığı Darüsselam – Mwanza arasında kalan 1.224 km uzunluğundaki yüksek kapasiteli demiryolu yatırımı, 5 aşamaya bölünerek ihaleye açıldı. Tanzanya Demiryolları İdaresi RAHCO’nun, 6 Aralık 2016 tarihinde düzenlediği uluslararası ihaleye, Türkiye’den Yapı Merkezi ve Portekiz’den Mota – Engil firmaları ortak teklif verdi. Yapı Merkezi / Mota-Engil Ortak Girişimi’nin ihalesini kazandığı Darüsselam – Morogoro kesimi, planlanan hattın en kritik kısmını oluşturuyor.

Gerçekleştirilecek proje kapsamında, Darüsselam – Morogoro arasında tasarım hızı 160 km/s olarak inşa edilecek 207 km’lik tek hat, demiryolunun tüm tasarım işleri, altyapı inşaat işleri, ray döşeme, sinyalizasyon, haberleşme sistemleri, yedek parça temini, elektrifikasyon ve personel eğitimi bulunuyor.

1965 yılından beri ulaşım, altyapı ve genel müteahhitlik alanlarında dünya çapında ilkleri gerçekleştiren Yapı Merkezi, 2016 yılı sonu itibariyle 3 kıtada 2.600 kilometre demiryolu ve 41 raylı sistem projesini başarıyla tamamladı. Tamamladığı projeler arasında Asya ve Avrupa kıtalarını ilk kez deniz tabanının altından karayolu tüneli ile birleştiren Avrasya Tüneli de yer alıyor.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina