Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2018
İş Makinası - Yapı Merkezi’ne 100 milyon dolarlık finansman paketi
Yapı Merkezi’ne 100 milyon dolarlık finansman paketi

Yapı Merkezi, Afrika’da yüksek kaliteli demir yolları projesi için Dünya Bankası Grubu kuruluşu IFC (International Finance Corporation) ile 100 milyon dolarlık kredi sözleşmesi imzaladı.

IFC’nin sağladığı kredi, Yapı Merkezi’nin Sahraaltı Afrika, Orta Doğu, Kuzey Afrika ve Türkiye’de büyümesine katkı sağlarken, taşımacılık altyapısı inşa etmek için yarışılan zorlu pazarlarda özel sektörün rolünü artırmaya da yardımcı olacak. Üç yıllık dönem finansmanı, IFC’nin kendi hesabından 75 milyon dolar karşılığı Euro ve ABD Doları şeklinde kredi ve IFC’nin banka kredisi yapılanması kapsamında, Akbank AG’den 25 milyon ABD Doları’na karşılık gelen Euro şeklindeki sendikasyon kredisini içeriyor.

Başar Arıoğlu: “Finansman itici bir güç olacak”

Yapı Merkezi İnşaat ve Sanayi A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Başar Arıoğlu, IFC’nin sağlamış olduğu finansmanın, Yapı Merkezi’nin dünya genelindeki müşterilerine daha iyi hizmet verebilmesi için itici bir güç olacağını belirtti. Avrupa, Orta Doğu ve Kuzey Afrika'da IFC Tarım, Sanayi ve Hizmet Sektörü Yatırım Direktörü Carsten Mueller, Türkiye'deki önceliklerinden birinin, güçlü ve rekabetçi Türk şirketlerinin uluslararası ölçekte büyümelerini desteklemek olduğunu ifade ederek, “Yapı Merkezi Afrika, Orta Doğu, Kuzey Afrika ve Türkiye’deki zorlu inşaat pazarlarına yatırım konusunda geçmişte yaptıklarıyla kendini kanıtlamış bir şirkettir.” dedi.

IFC Türkiye’de yaklaşık 60 yıldır faaliyetlerini sürdürüyor. Türkiye’de özel sektörün kalkınması için yatırım ve danışmanlık yapan IFC için Türkiye, toplam 5,9 milyar dolar büyüklüğünde bir potföy ile tüm dünyada en çok faaliyet gösterdiği ikinci ülke konumunda bulunuyor. IFC son 10 yılda Türk şirketlerine 1,5 milyar dolardan fazla yatırım yaptı ve onların uluslararası piyasalara açılımını sağladı.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina