Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2018
İş Makinası - YAPIRAY, Senegal Hızlı Tren Projesi’nde Volvo finişerlerini tercih etti
YAPIRAY, Senegal Hızlı Tren Projesi’nde Volvo finişerlerini tercih etti

İnşaat firması Yapı Merkezi İnşaat ve Sanayi A.Ş. (YM) ile Fransız inşaat şirketi Eiffage’ın kurduğu adi ortaklığın birlikte yürüttüğü “Train Express Regional (TER) Linking Dakar-AIBD” projesi yatırımlarla sürüyor. Senegal’in başkenti Dakar’da Blaise – Diagne bölgelerini birbirine bağlayacak olan, 41 ayda tamamlanması beklenen ve 55 km’lik uzunluğu bulunan hızlı tren hattı projesi için finişer alımı gerçekleştirildi.

Bu doğrultuda raylı sistemler konusunda uzmanlaşan YM grup şirketi YAPIRAY Demiryolu İnşaat Sistemleri A.Ş., hat üst yapı çalışmalarında Volvo ABG7820C asfalt finişerlerini tercih etti. YAPIRAY bu yatırımla 9 metre maksimum serim genişliği ve 20 m/dk serim hızı ile kısa sayılabilecek taahhüt süresini verimli kullanmayı planlıyor.



Düşük işletme maliyeti

Ascendum Makina tarafından verilen bilgilere göre Volvo ABGP7820C finişerin, saatte 900 tona yakın malzeme serebilme gücüne sahip 1800 d/dk’da 170 kW güç üreten Volvo D7E COM 3A / EPA Tier 3 motoru bulunuyor. Volvo’nun asfalt serme makineleri için geliştirdiği SMART POWER özelliği,  optimum asfalt serimini minimum yakıt tüketimi ile yapabiliyor ve düşük işletme maliyeti vadediyor. 

“EPM II – The Electronic Paver Management System” tam otomatik serim kontrol sistemi ile makinenin üzerindeki tüm bileşenler, operatör tarafından rahatlıkla kontrol edilip ayarlanabiliyor. Sisteme ek olarak, makine tablasının üzerinde yer alan yardımcı kumanda panelleri ve MOBA kontrol üniteleri de asfalt seriminin sağlıklı yapılmasına yardımcı oluyor. 



Geniş model seçeneği

Volvo ABGP7820C asfalt finişeri, ABG 3-6 metre, ABG 3-7.5 metre, ABG 3-9 metre tabla opsiyonları ile ihtiyaç duyulan tüm serim genişliklerine yönelik model seçeneği sunuyor. 13.5 tonluk geniş malzeme bunkeri, bağımsız çalıştırılabilen, hızları ayarlanabilen malzeme sevk konveyörleri ile tabla tarafına doğru kesintisiz malzeme akışı sağlıyor. Bu özelliğin üretimde de sürekliliğe imkân tanıdığı belirtiliyor.

Finişer, 300 mm maksimum serim kalınlığı, 2925 mm’lik uzunluğu ile gerginliği kendiliğinden ayarlanabilen, elektronik kontrollü, hassas sürüş özellikli birbirinden bağımsız palet sistemi ve 325 mm’lik palet genişliği ile üretim sağlıyor. Finişerin diğer özellikleri arasında vibrasyonlu bıçak, elektrikli bıçak ısıtma, yüksekliği hidrolik ayarlanabilen helezonlar yer alıyor. 


 

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina