Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2019
İş Makinası - Yatırımlardaki azalma makine sektörünü de vuruyor
Yatırımlardaki azalma makine sektörünü de vuruyor

Yatırımlardaki azalma makine sektörünü de vuruyor

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre Türkiye ekonomisi 2019’un ikinci üç aylık döneminde %1,5 daraldı. Son üç çeyrektir devam eden bu daralmaya maalesef kamu ve özel sektör yatırımlarındaki %22,8 ile son 10 yılın en büyük düşüşü eşlik etti. İnşaat yatırımları %29,2 ve makine-teçhizat yatırımları %16,5 azaldı.

Ekonominin önemli bir yatırım kalemi olarak bu gelişmeler çerçevesinde tarihinin gelmiş geçmiş en düşük satış seviyelerini yaşayan iş ve istif makineleri sektöründeki kan kaybı ağustos ayında da devam etti. Geçen yılın ilk sekiz aylık dönemine kıyasla iş makinesi satışları %71,4, istif makinesi satışları ise %47,9 oranında azaldı.

İMDER (Türkiye İş Makinaları Distribütörleri ve İmalatçıları Birliği) tarafından açıklanan tahmini pazar rakamlarına göre, Türkiye’de ağustos ayında geçen yıla kıyasla %38,8 azalmayla 188 adet yeni iş makinesi satıldı. Böylece yılın ilk sekiz ayındaki satışların toplamı ise geçen yıla kıyasla %71,4 azalarak 1.579 adette kaldı.

İSDER (İstif Makinaları Distribütörleri ve İmalatçıları Derneği) tahmini rakamlarına göre ağustos ayında Türkiye’de satılan yeni forklift ve depo ekipmanı sayısı geçen yıla kıyasla %30,7 azalarak 388 adet oldu. İlk sekiz ay genelindeki toplam satışlar ise geçen yıla kıyasla %47,9’lük azalışla 3.655 adet olarak gerçekleşti.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina