Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2023
İş Makinası - YDA GROUP, ZOOMLİON’UN GÜCÜNDEN VE SAĞLAMLIĞINDAN MEMNUN
YDA GROUP, ZOOMLİON’UN GÜCÜNDEN VE SAĞLAMLIĞINDAN MEMNUN

YDA GROUP, ZOOMLİON’UN GÜCÜNDEN VE SAĞLAMLIĞINDAN MEMNUN

Temelleri 1954 yılına dayanan YDA Group; bünyesindeki ilk inşaat ve taahhüt firması olan Aksa İnşaat ile 48 yılı; Onursal Başkanı ve Kurucusu rahmetli Yaşar Dede Arslan’ın adına ithafen kurulan YDA İnşaat ile de 28 yılı geride bırakan, yarım asrı aşan tecrübesiyle istikrarlı büyüme ivmesini sürdüren bir şirket.

2013 yılından bu yana YDA Group’ta çalışmakta olan Makine Ekipman ve Bakım Müdürü Bülent Okkaoğlu, 1979 yılında makine mühendisi olduktan kısa bir süre sonra iş makineleriyle tanışmış ve bir daha ayrılmamış. Okkaoğlu; faaliyetleri, makine tercihleri ve Zoomlion markasıyla olan tecrübelerine yönelik sorularımızı yanıtladı.

Firmanızın faaliyet alanları hakkında bilgi verir misiniz?

YDA sektöre ilk olarak okul inşaatı yapımları ile başlamıştır. Daha sonra çeşitli sektörlerde inşaat ve altyapı çalışmaları yürütmüştür. Dalaman havalimanı, Sabiha Gökçen Havalimanı hangar yapımı, şehir hastaneleri, yol- asfalt gibi altyapı çalışmaları, konut projeleri çalışmaları yürütmüştür. Kazakistan’da alt-üst yapı faaliyetleri, havalimanı yapımı, hastane projeleri yürütülmektedir.

Şu an devam eden projeleriniz hangileridir?

Polatlı-Ankara hızlı tren yolu projesi, Elmadağ-Kırıkkale tren hattı, Ordu çevre yolu, Tokat -Niksar arası duble yol projesi, Çanakkale-Çan arası yol çalışması, Muğla- Kale arası yol çalışması, Bingöl-Kiğili arası yol çalışması, Kayseri, Konya, Manisa, Urfa şehir hastaneleri, Gazipaşa-Anamur yol projesi, Kırklareli İğneada’da füze rampası yapımı işleri devam etmektedir.

Makine parkınızda hangi araçlar bulunuyor?

Taahhüt firması olduğumuz için, ekskavatör, traktör, asansör, fore kazık gibi pek çok ürün grubunu bulunduruyoruz. Farklı markalara yer veriyoruz. Alacağınız makineleri belirlerken nelere öncelik veriyorsunuz? Yakıt ekonomisi, yedek parça temin edilebilirliği, sağlamlık. İş makinelerinde bir markaya bağlı olmaktansa, makineye göre markamızı belirliyoruz. Bir marka özellikle bir ürün grubunda çok başarılı olabiliyorken, başka bir ürün grubu için başka bir markanın ürününü tercih edebiliyoruz.

Makine parkınıza Zoomlion’un hangi modelleri bulunuyor?

Zoomlion ile ilk tanışmamız 2013 yılında oldu. 14 adet kule vinç aldık. Daha sonra Shangay Bauma’ya Zoomlion davetlisi olarak katıldım. Orada Zoomlion’ı daha iyi tanıma fırsatım oldu. Zoomlion kule vinçlerimizi kullandıkça memnun kalarak 22 adet daha kule vinci Türkiye projelerimiz için, 10 adet de Kazakistan projelerimiz için satın aldık.

Son dönemde de deprem bölgesindeki projelerimizde kullanılmak üzere 31 adet kule vinci, 30 adet platform satın aldık. Gücünden ve sağlamlığından memnun olmamızdan dolayı Zoomlion’ı tercih ettik.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina