Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2021
İş Makinası - Yeni Bobcat MaxControl ile makineler artık parmak ucunda
Yeni Bobcat MaxControl ile makineler artık parmak ucunda

Yeni Bobcat MaxControl ile makineler artık parmak ucunda

Bobcat, operatörlerin bir iPhone veya iPad kullanarak Bobcat kompakt yükleyicilerini bir uygulama aracılığıyla uzaktan kontrol etmelerini sağlayan MaxControl Uzaktan Kumanda sistemini piyasaya sürdü. MaxControl sistemi, inşaat, yıkım, tarım, peyzaj, temizlik, geri dönüşüm ve genel kaldırma ve taşıma dahil olmak üzere birçok farklı uygulama için yeni bir uzaktan kumanda çözümü sağlıyor.

MaxControl ile uzaktan kontrolün keyfini çıkarmak için yeni bir makine almak veya maliyetli donanım güncellemeleri gerekmiyor. Sistemin, 2004 yılına kadar uzanan Seçilebilir Joystick Kontrollerine (SJC) sahip tüm Bobcat yükleyicilerle uyumlu olduğu belirtiliyor. Halihazırda sadece iOS cihazlarda bulunan MaxControl’ün bir Android sürümü de kısa süre içinde kullanıma sunulacak.

MaxControl sistemi, yükleyicinin kabinine girip çıkmak zorunda kalmadan işleri birleştirerek, operatöre eldeki işin farklı bir görünümünü sunarak, görevleri uzaktan gerçekleştirmelerine ve işlemi maksimum konforla tekrarlamalarına olanak tanıyor. Kabin dışında çalışabilmek, farklı bir görüş açısı sağlayarak dar alanlarda yeni ve hatta daha az deneyimli operatörlere yardımcı oluyor. Büyük yükleri kaldırırken ve taşırken MaxControl kullanımı, yükün önündeki kör noktaları ortadan kaldırıyor ve çevredeki ortam hakkında farkındalık yaratıyor. Kabinin dışında olmak aynı zamanda sahadaki iş arkadaşlarıyla yüz yüze iletişime izin vererek işin daha hızlı organize edilmesini sağlıyor.

Bobcat EMEA İnovasyon Yöneticisi Vijayshekhar Nerva, MaxControl sistemi için çok daha geniş planları olduğunu belirterek, “MaxControl'ü temel için bir donanım kutusuyla diğer özelliklerin temelini oluşturan basit bir modüler çözüm haline getirmek istiyoruz. Uzaktan çalıştırma ilk özelliktir ve gelecekte Nesneden Kaçınma ve Yarı Özerklik gibi daha fazlasını eklemeyi düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

İki kişilik işleri tek başına yapabilmek

Bobcat yükleyiciyi maksimum hassasiyetle ve ek bir göze ihtiyaç duymadan bir treylere yüklemek gibi bazı iki kişilik işler artık tek başına gerçekleştirilebilecek. Operatörler, kabine girip çıkmadan kazı yapabilecek veya makineler arasında birçok kez geçiş yapmak zorunda kalmadan kamyona yükleme yapabilecekler.

Bir iOS uygulamasıyla birleştirilmiş, akıllı telefonlar için tasarlanmış kolay dokunmatik kontrollere sahip yeni bir donanım kiti olan Bobcat MaxControl sayesinde makineleri kumanda etmek, bir telefon uygulamasını kullanmak kadar kolay ve hassas oluyor. Sistem ayrıca bir operatörün kabinden ikinci bir makineyi rahatça çalıştırmak için uzaktan kumandayı kullanarak, aynı anda iki işi gerçekleştirmesine olanak tanıyor. Örneğin, bir operatör bir ekskavatörde çalışırken kamyonu yüklemek için uzaktan bir yükleyiciyi kullanabiliyor.

MaxControl sistemi, müşterinin iOS cihazıyla iletişim kurmak için Wi-Fi sinyali kullanıyor ve 100 metreye kadar bir mesafede çalışıyor. Bağlantının zayıf olduğu uzak bölgelerde, sistem operatörün 12 saat boyunca oturumunu açık tutuyor.

YouTube'daki MaxControl videosu için: https://bobcat.click/MaxControlVideo

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina