Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2019
İş Makinası - Yeni Case CX500C ile mermer ocaklarında yüksek performans
Yeni Case CX500C ile mermer ocaklarında yüksek performans

Yeni Case CX500C ile mermer ocaklarında yüksek performans

Case marka iş makineleri, Koç Holding ile Fiat Grubu'na bağlı Case New Holland'ın (CNH) ortak iştiraki olan TürkTraktör güvencesiyle Türkiye pazarına sunuluyor. Geniş bir ürün yelpazesine sahip olan firmanın özellikle 30 ila 50 ton arası çalışma ağırlığındaki paletli ekskavatörleri mermer ocaklarında kullanılıyor.

Küçük ölçekli ocaklarda 30 ton sınıfı CX300C modeli kullanılırken, 37 ton sınıfındaki CX370C modeli ise bugüne kadar mermer sektöründe en çok tercih edilen Case modeli olarak ön plana çıkıyor. Firmanın Türkiye pazarına yeni sunacağı ve mermer sektöründe de ilgi görmesi beklenen 50 ton sınıfındaki CX500C modeli, İzmir Mermer Fuarı’nda ilk defa kullanıcıları ile buluşacak.



Gücün kaynağı dayanıklı ve güvenilir Isuzu motor

CX370C ve CX500C ekskavatörler gücünü dayanıklı ve güvenilir Isuzu motorlardan alıyor. Common rail elektronik yakıt enjeksiyon sistemi ve turbo intercooler hava emiş sistemi ile donatılan bu motorlar, yüksek motor performansını düşük yakıt tüketimi ile sunabiliyor. Yüksek basınçlı yakıtın, elektronik kontrol ünitesi denetiminde silindirlere kademeli olarak püskürtülmesi, emiş havasının silindir içerisinde turbo şarj ünitesi sayesinde yüksek basınçta gönderilmesi, soğutucular ile havanın ve yakıtın soğutularak daha fazla yoğunlaştırılması, düşük yakıt tüketimi ile sağlanan bu yüksek performansın parolası olarak gösteriliyor.
Kabin içerisinden kolaylıkla devreye alınabilen otomatik rölanti sistemi ile makinenin faaliyet durumunu joystick hareketlerinden algılayabilen C Serisi ekskavatörler, belirli bir süre sonunda motoru rölanti devrine çekerek, yakıt tüketimini azaltıyor. Benzer şekilde otomatik motor durdurma fonksiyonu sayesinde operatör makineyi belirli süre çalışır halde hareketsiz bıraktığında motor otomatik olarak duruyor.

Otomatik, Ağır ve Süper olmak üzere 3 farklı çalışma modu bulunan C Serisi ekskavatörler ile operatör, yaptığı işin koşullarını karşılayan çalışma modunu seçerek ideal üretkenlik ve yakıt tasarrufunu birlikte sağlayabiliyor.



Akıllı hidrolik sistemle daha fazla yakıt ekonomisi

Case Akıllı Hidrolik Sistemi (CIHS) bulunan, bu sayede güçlü ve çevik hidrolik hareketlere imkân sağlayan bu makinelerdeki 4 ayrı hidrolik tasarruf fonksiyonu, genel yakıt ekonomisine katkı sağlıyor. Bunlar;

  -Bom Ekonomi Kontrolü: Kule dönüş ve bom indirme hareketleri esnasında motor hızı otomatik olarak 100 devir düşürülüyor.
  -Otomatik Ekonomi Kontrolü: Joystik kontroller bırakıldığı anda motor hızı otomatik olarak 50 devir düşürülüyor. Bu özellik joystik her bırakıldığında devreye giriyor.
   -Spul Strok Kontrolü: Makine üzerindeki basınç sensörleri ile hangi çalışma konumunda olduğu (kazı, tesviye, vb.) tahmin edebiliyor. Ve bu çalışma konumlarına uygun olacak şekilde joystick sistem basınçları otomatik olarak ihtiyaca bağlı değiştirilebiliyor ve bu hem hassasiyet hem de yakıt tasarrufu sağlıyor.
    -Kule Dönüş Tahliye Kontrolü: Operatörler kule dönüş işlemini hızlı gerçekleştirmek için joystick kontrolünü tam strokta kullanmak isterler. Ancak kule dönüş işleminin başlaması sırasında üst şasenin ilk harekete geçirilmesi için yüksek bir yağ akışına gerek yoktur. Çünkü ilk anda üst şasenin harekete geçirecek yüksek bir yağ akışı değil, düşük ama yüksek basınçlı bir yağ akışıdır. Bu sistem sayesinde kule dönüş esnasında ilk hareketten, işlem bitinceye kadar hidrolik yağ akışı kademeli olarak artıyor. Böylece her dönüş hareketi esnasında yakıt tasarrufu sağlanıyor.



En zorlu şartlar için geliştirilen özellikler


Makinelerin sınırlarını zorlayan şartlarda çalışmak üzere tasarlanan güçlü CX370C ve CX500C modellerinde ağır hizmet tipi bom ve arm bulunuyor. Bom bağlantı uçlarında döküm çelik kullanılırken, arm ve bom içerisine kaynaklanan iç destek plakaları ağır iş kazılarındaki bom ve arm dayanımını daha da arttırıyor.

Ağır çalışma şartlarında üstün performans sağlamak için kaya kovası ile birlikte sunulan bu modellerde, yürüyüş takımı tam palet koruması ile donatılmış. Bu sayede palet aşınma ömrünün daha uzun olması sağlanırken, makaraların ve paletin hasar alma riski de en alt düzeye indirgeniyor.
CX500C kabini 2. seviye koruma sistemi (ilave tavan üstü koruma ızgarası) ile donatılmış. Ayrıca kullanıcı ihtiyacına bağlı olarak ağır veya hafif hizmet ön cam koruma barları da isteğe bağlı olarak olarak tüm modeller için sunulabiliyor.

Kazıcı grubu üzerindeki tüm bağlantı noktalarında (kova bağlantısı hariç) EMS burçlar standart olarak kullanılıyor. Sarı pirinç bilezik üzerine gömülü katı bir yağlayıcı madde burç yüzeyinde yağlayıcı bir katman oluşturarak metallerin birbirine sürtmesinin önüne geçiyor. Bu teknoloji burç ve pimlerinin kullanım ömrünü uzatırken, gresleme aralıklarının da uzun olmasını sağlıyor.

Tüm temel bakım elemanlarının hassas tasarım çalışmalarıyla konumlandırıldığı C Serisi ekskavatörlerde, tüm bakım işlemleri zemin seviyesinden gerçekleştirilebiliyor.

Uzun süreli çalışmalarda operatörün konforunu azami seviyede tutmak için Case kabini içerisinde birçok ergonomik ve teknolojik özellik bulunuyor. Tamamen ayarlanabilir koltuk ve joystickler ile operatör uygun kullanım pozisyonunu kolaylıkla belirleyebiliyor. Yüksek soğutma performansına sahip dijital klima ile her iklim şartında yüksek konfor sağlanıyor.

5.7” renkli LED operatör ekranına sahip olan Case ekskavatörlerde, operatör birçok veriyi anlık olarak ekran üzerinden izleyebiliyor, kırıcı debi ayarını seçebiliyor, standart olarak sunulan arka ve sağ yan kameralar ile çalışma sahasına hâkim olabiliyor.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina